A magyar konyha nem kimondottan a kalóriaszegény, könnyű fogásokról híres, ám néhány hozzávalót kicserélve könnyedén diétássá varázsolhatod őket, anélkül, hogy lemondanál a finom ízekről.
3/3 Bundás kenyér
A bundás kenyérnek kevesek tudnak ellenállni, és természetesen nem is kell, még akkor sem, ha épp szeretnél néhány kilótól megszabadulni, hiszen egy kis változtatással akár még vacsorára is nyugodt szívvel megehetsz belőle egy-két szeletet. Az eredeti bundás kenyér általában szinte tocsog az olajban – hisz épp ettől olyan finom, mondhatnánk, pedig zsiradék nélkül is nagyon ízletes.
Próbáld ki te is, és forgass meg néhány szelet szikkadt, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret a felvert tojásokban, majd sorakoztasd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és mehet is a sütőbe. Amikor látod, hogy a teteje már pirul, fordítsd át a kenyereket, 20 percnél biztosan nem kell neki több, és bár kicsit tovább tart, mintha serpenyőben, olajban sütnéd, cserébe nagyjából fele annyi kalóriát tartalmaz így, olaj nélkül.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!