A magyar konyha nem kimondottan a kalóriaszegény, könnyű fogásokról híres, ám néhány hozzávalót kicserélve könnyedén diétássá varázsolhatod őket, anélkül, hogy lemondanál a finom ízekről.
2/3 Rakott krumpli
A hagyományos rakott krumplit általában mindenki szereti, tipikus magyar fogás, a magyar konyha közkedvelt hozzávalóival – gondolunk itt a házi kolbászra, a krumplira és a tejfölre. Ahogy a palacsinta esetében, úgy a rakott krumplinál is a tojás az egyetlen összetevő, amit nem kell lecserélni, ha diétásabb, egészségesebb verziót szeretnél készíteni.
A krumpli helyett használj édesburgonyát vagy zellert. Mindkét zöldség esetében hasonlóan kell eljárni, mint a hagyományos burgonyánál, annyi különbséggel, hogy nem szükséges előzetesen megfőzni őket, hiszen viszonylag hamar megpuhulnak, így tisztítás, hámozás után szeletelheted őket nyersen egyből abba a tepsibe. A kolbász helyett használj jó minőségű, magas hústartalmú virslit, a tejfölt pedig cseréld le natúr joghurtra – utóbbinak sokkal alacsonyabb a zsírtartalma. Ha szoktál a tetejére sajtot reszelni, a trappista helyett használj light mozzarellát, hogy egy a diétádba könnyen beilleszthető, az eredetinél jóval kalóriaszegényebb fogást kapj, mely ráadásul nagyon finom is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!