A magyar konyha nem kimondottan a kalóriaszegény, könnyű fogásokról híres, ám néhány hozzávalót kicserélve könnyedén diétássá varázsolhatod őket, anélkül, hogy lemondanál a finom ízekről.
1/3 Palacsinta
A palacsinta nem kifejezetten a diétás ételek közé tartozik, pláne jó vastagon megkenve nutellával. Ha diétád során szeretnéd elkerülni a túl sok cukrot és zsírt, mégis nagyon kívánod, van egy jó hírünk: a palacsintát igazán sokféleképp lehet variálni, hogy kalóriaszegény és egészséges legyen. A hagyományos palacsinta alapja a fehérliszt, és általában kerül bele tej és olaj is bőven. Ha ezeket az összetevőket lecseréled, az ízvilágot tekintve nem lesz akkor a változás, mint amennyivel diétásabb desszertet kapsz.
A finomliszt helyett használj teljes kiőrlésű búza– vagy tönkölylisztet, de a zabpehelyliszttel is kiválóan működik – ha nincs otthon zabpehelyliszted, daráld le a zabpelyhet, az eredmény ugyanaz. Az étolaj helyett használj kókuszolajat, a tej helyett pedig vizet vagy valamilyen növényi tejet – esetleg felesben a kettőt. Ha magát a tésztát is édesen szereted, tegyél bele egy kis steviát a cukor helyett, és a töltelék esetében is így édesíts. A mogyorókrémnek is létezik cukormentes változata, ahogyan a lekvároknak is, a túrókrémet pedig könnyedén elkészítheted magad is, és feltétlen próbáld ki, hogy reszelt almát összekeversz egy kis őrölt fahéjjal, és azt töltöd a palacsintába.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!