A 8 legnagyobb tévhit a szexről, amit ideje végleg elfelejteni

A 8 legnagyobb tévhit a szexről, amit ideje végleg elfelejteni

Címlap / Szerelem / Szex / A 8 legnagyobb tévhit a szexről, amit ideje végleg elfelejteni

Mítosz: A méret a lényeg

Sokszor hallottuk már ezt a frappáns mondatot, ezért nem csoda, ha sokan még mindig úgy gondolják, hogy a méret a legfontosabb a férfiak esetében. Csakhogy ezt nem kell elhinni! Természetesen számít, hogy mennyi az annyi, de egyáltalán nem ez a legfontosabb szempont. Sőt, valójában amikor egy felmérés során a nőket arról kérdezték, mi a lényegesebb, a hossz vagy a vastagság, az utóbbi nyert! Ráadásul a kutatásban résztvevőknek csak egyetlen százaléka vallotta azt, hogy a méret nagyon fontos – a többiek nem így érezték.

Mítosz: A házassággal megszűnik az önkielégítés

Tény, hogy a kapcsolatban élők ritkábban vannak otthon egyedül, így kevesebb idejük is jut erre, de az azért egyáltalán nem igaz, hogy a házasság az önkielégítés végét is jelentené! Egy Chicagóban készült statisztika során a résztvevő férfiak 85%-a bevallotta, hogy még mindig magukhoz nyúlnak, ha nyílik rá lehetőségük, míg a nők 45%-a vallotta ugyanezt. Érdekesség, hogy míg a férfiak fiatalabb korban gyakrabban végeznek önkielégítést, addig a nők inkább 30 felett kezdenek bele igazán.

Mítosz: A férfiak bármikor készenállnak a szexre

Valamiért elterjedt az a tévhit, hogy a pasik bárhol, bármikor szívesen szexelnek, és ha mégsem, akkor baj van velük fizikailag, vagy már nem kívánják a párjukat. Az igazság viszont ennél nem is állhatna távolabb! Ahogy a nőknek sincs kedvük mindig az együttléthez, úgy a férfiaknál is általában az alábbiak állnak a mögött, hogy nem akarnak szexelni: fáradtak, stresszesek, nem olyan a hangulatuk, vagy egész egyszerűen csak inkább az ölelésekre és közös pihenésekre vágynak aznap este. A szex fontos nekik, de azért nem e körül forog minden gondolatuk!

Valószínűleg a kezdetekkor még ti is képesek voltatok órákig feküdni az ágyban, és elnyújtani az együttlétet, de ez nem tart örökké. Az emberek általában azt gondolják, valahol fél óra körül helyezkedik el az ideális hossz, és ezt tartják átlagos időtartamnak. Ennek az állításnak se dőlj be többé! Kutatások már nem egyszer alátámasztották, hogy többnyire 6-10 perc közötti ideig tart az aktus a házaspároknál. Hogy mennyire elégedettek ők ezzel, azt egy korábbi cikkünkben elolvashatod.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást