Tetőtérben is luxus életteret alakíthatunk ki – 5 szuper lehetőség a ferde falak alatt

Tetőtérben is luxus életteret alakíthatunk ki – 5 szuper lehetőség a ferde falak alatt

Címlap / Otthon / Dekor / Tetőtérben is luxus életteret alakíthatunk ki – 5 szuper lehetőség a ferde falak alatt

A tetőtér sok esetben afféle padlásszobaként funkcionál, és általában tároló szerepet tölt be. De nem kell, hogy így legyen! Valójában rengeteg szuper tipp létezik arra, hogy ezt a helyiséget is beépítsük, ami által számtalan új teret nyerhetünk.

1. Alakítsd át hálószobává

Ha szeretnél egy tágas, és egyúttal csendes hálószobát, a tetőtér szuper választás erre az esetre. Ennek előnye, hogy némileg elszigeteltebb, mint a lakás többi helyisége, így sokkal nyugodtabb, és kicsit többet lehetsz magadban is.

Arról nem is beszélve, mennyire stílusos lehet a végeredmény! A fa egyedi hangulattal tölti meg a szobát, a különféle fények, színes párnák és bútorok pedig olyan hálószobát teremtenek, amilyen biztosan nincs még egy a házadban. Arról nem is beszélve, hogy kimondottan tágas!

2. Legyen gyerekszoba

Ha a családalapítás kezdetén még nem voltatok biztosak abban, hogy hány gyermeket szeretnétek, meglehet, hogy a házban egy idő után már nincs elegendő szoba. Ez gyerekkorban még talán nem annyira zavaró, de ahogy telnek az évek, úgy vágynak majd ők is privát szférára. Így merülhet fel az, hogy a tetőtérből legyen a gyerekszoba!

A méretétől függően akár két helyiség is elfér egymás mellett (vagy akár egy közös hálószoba, amit idővel külön tudtok választani), így ők kedvükre játszhatnak itt, anélkül, hogy bárkit is zavarnának a hangoskodással.

3. Mesebeli fürdőszoba

Mit szólnál, ha lenne a lakásodban egy óriási fürdőszoba? Így nem pár méteren belül kellene készülődnöd reggel, és máris jobb hangulatban indulhatnál munkába! A tetőtérben még erre is van lehetőség.

Ha egy ideje már nem elég a kis fürdő mindenkinek, alakítsátok át ezt a helyiséget, hatalmas káddal, zuhanyzóval, dizájnos bútorokkal. Ha nem egységes a belmagasság, akkor akár az egyik sarokban helyet kaphat a zuhanyzó, így biztosan minden részletet ki tudtok használni.

De persze a kád is befér, a lényeg, hogy megfelelő színeket válogassatok össze. A barnához a fehér és a bézs tökéletesen passzol!

4. Hangulatos nappali

Akár nappalit is csinálhattok a tetőtérből, hogy a vendégeket ide invitálhassátok meg, ha látogatóba jönnek. De mozizós szobának sem utolsó!

Képek forrása: 1 / 2

A lényeg, hogy figyeljetek az ablakokra, ugyanis minél több a fény, annál otthonosabb a hatás. Az sem baj, ha egy kanapénál, fotelnél és esetleg egy tévénél több nem fér be ide, hiszen ez már önmagában elég, és nagyon feldobja a szoba hangulatát. Az alacsony belmagasság se ijesszen meg, hiszen ez szuper lehetőséget ad egy pihenős, kuckózós sarok megteremtésére.

5. Nyugalom szigete

Ha te is szeretnél egy saját kis birodalmat, ahol nyugalom van, és elmerülhetsz a gondolataidban, alakítsátok át a tetőteret ennek fényében!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Legyen olvasószoba, esetleg egy hangulatos dolgozószoba, ahová egyedül vonulhatsz el, ha nem vágysz több társaságra. Itt elolvashatsz egy könyvet, dolgozhatsz az éppen aktuális munkáidon, vagy akár csak hátradőlhetsz, és pihenhetsz. A legjobb, ha különböző fényekkel és puha fotelekkel dobod fel a hangulatot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást