A terhesség 10 korai jele: mert mindent hamarabb tudni szeretnénk

A terhesség 10 korai jele: mert mindent hamarabb tudni szeretnénk

Címlap / Életmód / Család / A terhesség 10 korai jele: mert mindent hamarabb tudni szeretnénk / 3. oldal

Főleg az eljövendő bébiről nagyon is hamar akarunk tudni – ha terveztük azért, ha nem, hát azért.

8. Jóstesztek

Ha egyébként is van otthon ovulációs teszt, és babát sejtesz, akkor érdemes lehet a (nem) várt menstruáció előtti napokon is elvégezni egy-egy tesztet.

A hcg és az lcg hormonok összetétele hasonló, így ha az ovulációs tesztek erősödni kezdenek, akkor az akár azt is jelentheti, hogy emelkedik a hcg szint, még mielőtt azt a terhességi teszt képes lenne kimutatni. Mindez azonban tényleg csak jóslásra szolgál, az eredményeket – akár pozitív, akár negatív – semmiképpen sem szabad készpénznek venni.

9. Hangulatingadozás

Vannak kismamák, akik hirtelen rájuk ereszkedő nyugalomról, valamiféle megmagyarázhatatlan kiegyensúlyozottságról és boldogságról számolnak be, amikor áldott állapotba kerülnek.

Az ösztrogén és a progeszteron szint hirtelen megemelkedése azonban hirtelen hangulatingadozásokat, melankóliát, ingerlékenységet is okozhat, így akár ez is jelezheti a várandósságot.

10. „Mindjárt bepisilek”

Bár az igazi kihívást majd a harmadik trimeszter jelenti, amikor a növekvő babától jóformán alig marad hely szegény anyuka húgyhólyagjának, a terhesség legelején is sok nő számol be róla, hogy gyakrabban kell pisilnie.

Ennek az az oka, hogy a veséknek intenzívebb lesz a várellátása, és gyorsabban is dolgoznak – ügyelj rá, hogy ennek ellenére is kiegyensúlyozott legyen a folyadékháztartásod!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»