A telepátia. Létezik vagy sem?

A telepátia. Létezik vagy sem?

Címlap / Életmód / Egészség / A telepátia. Létezik vagy sem?

Neked is volt már olyan élményed, hogy pont akkor vetted fel a telefont, amikor a barátnőd hívott? Vagy pont akkor akartad elküldeni azt az e-mailt a párodnak, amikor éppen abban a pillanatban kaptál tőle egy levelet? Véletlenek? Vagy van valami alapja ennek az egésznek?

A telepátia

Telepátia alatt általában azt értjük, amikor két személy pusztán a gondolataik vagy érzéseik segítségével teremt kapcsolatot egymással. A tér ilyenkor nem számít, csupán az, hogy egyszerre érzékelik egymás érzéseit, vagy gondolatait. Hányszor csörren meg pont akkor a telefon, amikor mi akartuk felhívni az egyik barátunkat, vagy hányszor mondtuk azt magunkban, hogy éreztem, vagy megálmodtam. Sokunk életében számos ilyen kis apró esemény megjelenik, amelyek utalnak arra, hogy a telepátia igenis létezik. Ez elegendő bizonyíték? Vagy mindez csupán a véletlen műve?

A tudomány…

A tudósok számos kísérletet folytattak főleg rajzok segítségével. Az estelek nagy részében a két vizsgált személy között létrejött valamiféle kapcsolat, hiszen a rajzok nagy része egyezett. A telepátia kapcsán sok ikerpárt is megvizsgáltak, hiszen a tudósok és pszichológusok szerint az ikrek között még szorosabb kapcsolat feltételezhető, mint bármelyik már emberpár között.

Az ikrek olyan szoros lelki kapcsolatban állnak, hogy sokszor képesek akár egy több kilométernyire lévő városból is megérezni, ha a testvérükkel valami jó, vagy rossz történt. Szoros kapcsolat mutatható még ki a harmonikus anya-gyermek kapcsolatokban is, ahol az anya és a kisgyermek szinte minden rezdülését megérzik a másiknak. Teljesen biztos eredmény és bizonyíték még nincs arra vonatkozóan, hogy tényleg lehetséges csupán a gondolataink által kommunikálni, azonban mindenki azt vallja, hogy szinte biztos, hogy rejlik ebben a dologban valami.

Próbáljuk ki, hogy működik-e a telepátia

Ha eddig esetleg nem volt ilyen élményünk, akkor megpróbálhatunk egy-két trükköt bevetni, amely eddig sokaknak bevált.

Általában ez csak azokkal az emberekkel működik, akik érzelmileg nagyon közel állnak, vagy közel álltak hozzánk. Gondoljunk arra, hogy írjon nekünk egy e-mailt az illető, vagy hogy hívjon fel minket telefonon. Koncentráljunk és gondoljunk kitartóan arra, amit el szeretnénk érni. Az is előfordulhat, hogy rögtön megcsörren a telefonunk. Aztán persze gondolkozhatunk, hogy ez mosta mi érdemünk, vagy csak egy egyszerű véletlen.

A kérdés nyitva marad

Sajnos, hogy valóban létezik-e a telepátia, nem tudjuk megválaszolni. A tudósok a legtöbb eredményt nem tudják elfogadni, hiszen jelenség nem mérhető és nem ismételhető meg korlátlanul. Bizonyos, hogy szinte mindannyian rendelkezünk ilyen élménnyel, akár a családtagjaink, vagy kedvesünk kapcsán. A gondolataink valamiféle energiák, amelyről még a tudósok is keveset tudnak.

A gondolatainkkal való irányítás és üzenés tehát még a jövő zenéje marad, addig is meg kell írnunk azt az SMS-t a párunknak, és esténként nem elég arra gondolni, hogy le kell kapcsolnunk a lámpát, tényleg meg le kell kattintani azt a villanykapcsolót. A gondolattok uralma tehát egyelőre csak a fikciók film- és regényvilágában elevenedik meg, mi pedig gondolkozhatunk az érdekes jelenségen, hogy ez most az agyunk, vagy csupán a véletlen műve.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást