Tejszínes gombaleves

Tejszínes gombaleves

Címlap / Életmód / Receptek / Tejszínes gombaleves

Tökéletes választás ebédre, de akár délutánra, munkából hazaérve is gyorsan felmelegíti a testet és a lelket!

Hozzávalók:

  • 500 g champignon gomba
  • 0,5 dl zöldség alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dl tej
  • 1,5 ek keményítő
  • vaj
  • bors

Elkészítés:

A fombát és a hagymát vágd fel, majd mindkettőt pirítsd meg egy kicsit a felolvasztott vajon.

Ezután öntsd fel a zöldségalaplével, add hozzá a tejszínt, a tejet és a kakukkfüvet, majd tegyél fedőt a lábasra, és lassú tűzön főzd a levest körülbelül 10 percig. Ekkor vedd le a tűzről, turmixold össze.

A keményítőt oldd fel egy kevés meleg vízben, majd add a leveshez, és a lábast tedd még egyszer vissza a tűzre, hogy egyszer összeforrald, majd tálalhatsz is.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!