Tökéletes választás ebédre, de akár délutánra, munkából hazaérve is gyorsan felmelegíti a testet és a lelket!
Hozzávalók:
- 500 g champignon gomba
- 0,5 dl zöldség alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dl tej
- 1,5 ek keményítő
- vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A fombát és a hagymát vágd fel, majd mindkettőt pirítsd meg egy kicsit a felolvasztott vajon.
Ezután öntsd fel a zöldségalaplével, add hozzá a tejszínt, a tejet és a kakukkfüvet, majd tegyél fedőt a lábasra, és lassú tűzön főzd a levest körülbelül 10 percig. Ekkor vedd le a tűzről, turmixold össze.
A keményítőt oldd fel egy kevés meleg vízben, majd add a leveshez, és a lábast tedd még egyszer vissza a tűzre, hogy egyszer összeforrald, majd tálalhatsz is.