Téged a Mars irányít, vagy inkább az Uránusz? – Ilyenek a bolygók archetípusai

Téged a Mars irányít, vagy inkább az Uránusz? – Ilyenek a bolygók archetípusai

Címlap / Életmód / Ezotéria / Téged a Mars irányít, vagy inkább az Uránusz? – Ilyenek a bolygók archetípusai

Nap, ami mindenek centrumában áll

A Nap a Naprendszer központi eleme, a többi bolygó is körülötte forog. A Nap-jellegű ember erős személyiséggel és stabil egóval rendelkezik. Vezető típus, markáns hatással van a körülötte élőkre. Sugárzik belőle az életerő, kreatív és racionális egyéniség, ugyanakkor néha kicsit túl sok a környezetének.

Hold, amely fényt és utat mutat

A Hold világít, ciklusai és fázisai szabályozzák a földi időt is. Akit a Hold befolyásol, az az érzelmek embere. Előbb hallgat a szívére, mint az eszére. Remek megérzései vannak, igazi ösztönlény, aki felismeri a veszélyt és a hamisságot. Intuitív egyéniség, mindenben meglátja a szépet és a jót.

Merkúr, a kétarcú

A Merkúr kettős természetű bolygó, így a Merkúr-típusú emberre is jellemző az ambivalencia. Erőssége a kommunikáció, sokszor vállal mediátor szerepet emberek között. A többség hallgat a véleményére és tiszteli őt. Szeret emberekkel foglalkozni, de szigorúan őrzi a privát szféráját.

Vénusz, az érzelemdús

A Vénusz a szerelem bolygójaként ismert, és akire hat, az szerelem- és szeretetközpontú. Vonzzák őt az élet örömei, a jólétet és a megelégedettséget keresi. Mindenben hódol a szépségnek, ő maga is attraktív küllemű. Imádja a romantikát és a művészeteket, emellett fejlett esztétikai érzéke van.

Téged a Mars irányít, vagy inkább az Uránusz? – Ilyenek a bolygók archetípusai

Mars, az izgága

Mars a háború istene, a bolygó is a túl aktív, szinte mindig forrongó emberekre hat. A Mars-emberek magabiztosak és fegyelmezettek, mindenben kezdeményezők és a cél érdekében néha agresszívak. Eredményesek az életben, mert van akaraterejük, viszont néha hibáznak, mert a cél érdekében néha átgázolnak másokon.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást