Mi is valójában a pak choi, eszik vagy isszák, hogyan kell elkészíteni és mivel a legfinomabb? Mivel végre tavasz van, ezernyi friss zöldséget és gyümölcsöt találhatsz a piacon, és néha a megszokott ízek mellett érdemes valami újat is kipróbálni. Lássuk, mi mindennel finom a pak choi!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/6 Alapok, elkészítés
A pak choi, más néven a bordáskel Közép-Kelet-Ázsia kedvelt zöldsége, itthon az elmúlt években lett igazán népszerű alapanyag. Leginkább a keleti konyha finomságaihoz passzol, gyömbérrel, fokhagymával vagy szójaszósszal isteni.
Ahogy a legtöbb zöldség és gyümölcs, a pak choi is tele van szuper vitaminokkal és mindennel, amire a szervezetednek szüksége van. A-, C-, és K-vitaminban gazdag, gazdag béta-karotin, kálcium és antoxidás forrás. Ha találsz belőle a piacon, akkor azt javasoljuk, legalább egyszer mindenképp próbáld ki, hiszen számos ételhez csodásan passzol, eheted nyersen, sütve és húsok mellé köretként is.
Lássuk a mi kedvenc receptjeinket ezzel a zöldséggel!