Mi is valójában a pak choi, eszik vagy isszák, hogyan kell elkészíteni és mivel a legfinomabb? Mivel végre tavasz van, ezernyi friss zöldséget és gyümölcsöt találhatsz a piacon, és néha a megszokott ízek mellett érdemes valami újat is kipróbálni. Lássuk, mi mindennel finom a pak choi!
2/6 Gyömbéres pak choi
Hozzávalók: 4-5 fej pak choi, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál friss gyömbér, friss ázsiai citromfű, egy evőkanál cukor (vagy eritrit), egy teáskanál szezámolaj, 2 evőkanál szójaszósz, szezámmag a szóráshoz
Elkészítés: Miután megmostad a pak choit, tedd egy kicsit félre száradni, addig egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a gyömbért, a citromfüvet, a fokhagymát, majd a cukrot, a szezámolajat és a szójaszószt és főzd össze körülbelül 1-2 perc alatt.
Ha lejárt az idő és jól összeállt a szósz, akkor jöhet bele a pak choi. Nem kell túl sokáig főzni, a legjobb, ha még ropogós a levél. Néhány percig forgasd ebben a szójaszószos fürdőben a káposztaleveleket, majd, ha úgy érzed, hogy már nem túl kemény, akkor szórd meg szezámmaggal, vedd le a tűzről és fogyaszd köretként vagy salátaként.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!