Ezt nem tartják vonzónak a világ különböző részein – 5 meghökkentő dolog

Ezt nem tartják vonzónak a világ különböző részein – 5 meghökkentő dolog

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezt nem tartják vonzónak a világ különböző részein – 5 meghökkentő dolog

A szépség nem más, mint esztétika, koncepció és tradíció. Mindenhol szubjektív, de egészen biztosan merőben függ attól, melyik földrészen járunk. Minden kultúrának megvan a maga elképzelése a szépségről, így egy hollywood-i szépség például egyenesen csúnyának tűnhet Afrikában. Egyes országokban a szépítkezés egészen minimális, míg máshol összetett „szabályrendszer” állapítja meg, ki a tökéletes nő.

Nézzünk öt példát arra, hogy mit nem tartanak vonzónak a világ különböző részein.

1. Franciaország – erős smink

Meglepő, de ha Párizsban jársz, nem feltétlenül fogsz nőket erős sminkben látni. Az országban ugyanis a mai napig a természetes szépséget ünneplik és részesítik előnyben és ha belegondolunk, egyetlen olyan francia színésznő sem jut eszünkbe, aki akár bármit is „megcsináltatott” volna magán. Amíg Amerikában a tinik és a celebek több rétegnyi vakolat alatt pompáznak, egy francia nő sosem sminkel így.

Ők inkább elfogadják arcukat olyannak, amilyen, és a sminkkel leginkább csak finoman hangsúlyozzák legelőnyösebb vonásaikat. 

 

2. Jamaica – vékony testalkat

Ugyan J. Lo és Kim Kardashian kellett ahhoz, hogy a formás testalkat elfogadottabb legyen a nyugati társadalomban, addig Jamaicában és Afrika egyes részein kifejezetten előnytelennek számít, ha egy nő nem telt.

Ezeknél a népcsoportoknál ugyanis a túlsúlyos női test azt jelképezi, hogy férje mindent megad neki, semmiben sem szenved szükséget és egészséges gyerekeket képes kihordani.

A telt idomok, mint nagy fenék és széles csípő Jamaicában is azt mutatja, hogy van mit a tejbe aprítanod és magas a szociális státuszod.

Aki vékony, az számukra szegénységben tengődő, nélkülöző egyénnek számít.

 

3. Kína – napbarnított bőr

Európában és Amerikában az emberek szoláriumba járnak, hogy egész évben szép, barna bőrük legyen, míg Ázsiában a nők egész testet takaró öltözékben és maszkban (!) járnak a strandra. Míg számunkra egyenesen megdöbbentő látvány a maszkban fürdőző hölgyek látványa, náluk ez teljesen természetes.

Kínában ugyanis a barna bőr egyenlő a szegénységgel, hiszen a parasztok, akik a földeken dolgoznak, a kemény munka közben lebarnulnak a napon. Aki tehát fehér bőrű, az azt jelenti, hogy gazdag és előkelő. De nemcsak Kínában van ez így, Koreában és Tájföldön is a minél fehérebb bőr számít szépnek.  

4. Irán – természetes orr

Az orrplasztika egyre elterjedtebb szerte a világon, de Iránban már szinte kötelező. Ott a nők nemcsak akkor műttetik meg az orrukat, ha nem elégettek vele és van elég pénz a bankszámlájukon: ott státusztól függetlenül minden fiatal lány megcsináltatja.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egy főre jutó orrműtétek száma Iránban messze a legmagasabb.

Ott a nő büszkén viseli a műtét utáni kötéseket is, – sokszor még akkor is, mikor már nem is lenne indokolt, mert begyógyult a seb – hiszen ez azt jelenti, hogy törődik magával és ad megjelenésére. Akkor is plasztikáztatják, ha nincs rá szükségük, hiszen a párválasztásnál nagy előny a műtött orr. 

5. Mexikó – vékony szemöldök 

A kilencvenes években még minden nő vékonyra szedte szemöldökét, mert akkor az volt a divat, manapság pedig visszatért a vastagabb forma, de ki tudja, meddig marad ez így. Ahol azonban mindig a vastag szemöldök az ideális, az Mexikó. Ugyan nem minden nő hord olyan hangsúlyos, összenőtt szemöldököt, mint a híres festő-ikon, Frida Kahlo, az biztos, hogy hagyják szabadon „burjánzani” és büszkén viselik vastag, fekete szemöldöküket.

Kép forrása: Alemi/depositpphotos.comodua/Depositphotos.com, leshij975/depositphotos.com, prometeus/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást