Otthon / Dekor

5 tárgy, aminek semmi keresnivalója a hálószobádban

Tévé és egyéb műszaki cikkek

Könnyű belátni, hogy a túlzásba vitt tévézés vagy bármilyen más képernyő bámulása nem csak a nyugodt pihenést gátolhatja, de elvonhatja a figyelmeteket egymásról is.

Egyes, az ezredforduló környékén készült statisztikák szerint lényegesen kevesebbet szexelnek azok, akik a tévét a hálószobában tartják – manapság inkább az okostelefonok, tabletek szabhatnak gátat a gyakori együttléteknek.

A különféle műszaki cikkeket már csak a belőlük érkező káros sugarak miatt sem ajánlatos a fekhelyed közelében tartani. Ha a mobilodat képtelen vagy éjszakára száműzni a hálóból, legalább állítsd repülőgép üzemmódra.

Ruhahalmok

Levetett ruháidat hajlamos vagy egy székre vagy szobainasra halmozni a hálószobádban, mondván, ott legalább nincsenek szem előtt?

Ideje, hogy leszokj róla, ugyanis a rendezetlen, kupis környezetben az elalvás is nehezebben megy, és az álmaid is nagy eséllyel lesznek zaklatottabbak, mintha harmonikus környezetben, csak a szükséges néhány dologgal körülvéve hajtanád álomra a fejed.

Túl sok könyv

Ha lefekvés után inkább egy izgalmas könyvet veszel a kezedbe a telefonod helyett, jó úton jársz, máris tettél egy lépést a nyugodt elalvás felé. Ugyanakkor arra is érdemes odafigyelned, hogy éjjeli szekrényeden ne halmozd fel a könyveket, mindig csak az legyen ott, amit épp olvasol.

A könyvek ugyanis remek porfogók, a túl sok por pedig sem az egészséged, sem az alvásod szempontjából nem ideális. Miután elolvastad, szépen tedd vissza a könyvespolcra, és csak az épp aktuális legyen ott karnyújtásnyira.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást