5 jó tanács, ha egy introvertált ember a legjobb barátod

5 jó tanács, ha egy introvertált ember a legjobb barátod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 jó tanács, ha egy introvertált ember a legjobb barátod

Lehet, hogy nem is tudsz róla, de éppenséggel egy introvertált ember a legjobb barátod. Néha a legbiztosabb út hozzá az, ha hagyod, hogy ő tegye meg az első lépést feléd. Ezek az emberek kicsivel több türelmet igényelnek, de ezeket a tanácsokat megfogadva a legjobb kapcsolat alakulhat ki köztetek.

Ne legyél erőszakos!

Értjük ez alatt, hogy ne zargasd őt folyamatosan különböző programlehetőségekkel, mert az introvertált emberek többsége nem bírja a nagy nyomást, ahhoz viszont elég udvariasak, hogy ne bántsanak meg és ne utasítsanak vissza.

Helyette inkább alkalmazd azt a taktikát, hogy felajánlasz neki pár lehetőséget és hagysz időt arra, hogy megeméssze a dolgot, esetleg ő válasszon programot. Ezáltal nem érzi majd azt, hogy valaki folyamatosan kiszakítaná a komfortzónájából. Miközben te pontosan ezt teszed, csak ügyesen úgy, hogy észre se vegye.

Türelem, türelem és még több türelem!

Olykor nagyon nem egyszerű egy introvertált ember barátjának lenni, különösen akkor, ha te inkább extrovertált személyiség vagy, de kis odafigyeléssel tökéletesen kiegészíthetitek egymást. Te adod a pezsgést, ő pedig a biztonságot a kapcsolatotokba. Mindkettő nagyon fontos, ehhez viszont részedről és részéről is nagyon sok türelem kell a másik felé.

Egy introvertált embernek gyakran vannak szélsőséges hangulatingadozásai, amihez nem könnyű mindig alkalmazkodni, de ítélkezés helyett próbáld meg őt elfogadni úgy, ahogy van. Lehet, hogy nem ő lesz az a barátod, akivel végig járjátok a város összes szórakozóhelyét, de, ha őszinte, mély beszélgetésekre vágysz, akkor ő elsőként fog majd téged meghallgatni.

Néha hagyd magára!

Tudnod kell ezekről az emberekről, hogy akkor érzik magukat a legnagyobb biztonságban, ha egyedül lehetnek a saját kis világukban.

Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged a barátnőd, egyszerűen ő csak jobban szereti magában lerendezni a dolgokat, amit jobb, ha elfogadsz és kicsit magára hagyod. Hidd el, ha készen áll rá, úgyis keresni fog és elmesél mindent, hogy mi zajlik benne, addig viszont légy türelmes a köztes időszakban. Ha nem így cselekszel, akkor könnyen odáig fajulhat a dolog, hogy nem lesz veled őszinte, mert nem akar megbántani és mindenféle indokot kitalál csak azért, hogy egyedül lehessen.

A legjobb, ha kivárod míg ő keres téged.

Ismerd meg a belső világát

Ami persze korántsem egyszerű, hiszen nem fog egykönnyen beengedni téged még akkor sem, ha a legjobb barátja vagy. De apró trükkökkel elérheted, hogy megnyíljon neked.

Nem biztos, hogy az összes apró titkát tudni fogod, de már az is nagy szó, ha néhányat megoszt veled. Egyszerűen csak éreztesd vele, hogy figyelsz rá, érdeklődsz felőle és bármit megoszthat veled.

Ha igazán megismered a személyiségét, akkor sokkal könnyebben megérted majd, hogy mit miért tesz.

Ne ítéld el!

Manapság az introvertált személyiségre úgy tekintenek, mint depressziós, rossz hangulatú emberekre és sokan úgy vélik, hogy extrovertáltnak kell lenni ahhoz, hogy a mai világban valaki érvényesülni tudjon. Pedig számos világhírű színész, tudós nyilatkozott úgy magáról, hogy az introvertáltak táborát erősítik. Ez nem egy gátló tényező, hanem pont az ellenkezője. Valójában csak meg kell tanulniuk az introvertáltaknak, hogyan tudják különleges személyiségüket a javukra fordítani és akkor megállíthatatlanok lesznek.

Szóval ne ítéld el a barátodat, ha épp nem annyira nyitott, mint te. Inkább töltekezzetek egymásból és mutassatok a másiknak valami újat, ami által fejlődhettek.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!