Így találd meg a fejformádhoz illő sapkát vagy kalapot

Így találd meg a fejformádhoz illő sapkát vagy kalapot

Címlap / Stílus / Divat / Így találd meg a fejformádhoz illő sapkát vagy kalapot

Aki nem szeret sapkát vagy kalapot hordani, az csakis azért érezhet így, mert még nem talált rá a hozzá legjobban illő fazonra. Összeállításunk segít kiválasztani, milyen fejfedő illik legjobban az arcformádhoz és a megjelenésedhez, így végre te is stílusos kiegészítőt, és nem frizuragyilkos textildarabokat látsz majd a sapkákban és kalapokban.

Hosszúkás arcforma

Ha az arcod hosszúkás, szerencsés helyzetben vagy, mert szinte mindenféle kalap és sapka jól áll, kivéve azok a merevített fazonok, amelyek hosszúkásak, felfelé emelkednek, mert ezek tovább nyújtják az arcodat.
A gömbölyű kialakítású kalapok és a fejre simuló sapkák azonban egyaránt jól állnak, akár kis, akár széles karimájuk van.
1 – Accessorize, 5 300 Ft.
2 – Esprit, 7 700 Ft.

Széles homlok

Ha széles a homlokod, kerüld a fejbe húzható, keskeny karimájú kalapokat, illetve azokat a sapkákat, amelyek mélyen, a homlokod közepéig érnek.
A simléderes fazonok előnyösek lehetnek, ahogyan a füles változatok is, amelyek a homlokodat két oldalról takarják, a fölső részt viszont szabadon hagyják, így optikailag magasabbnak, és kevésbé szélesnek mutatják azt.
1 – Mango, 8 995 Ft.

2 – Esprit, 10 770 Ft.
3 – Accessorize, 7 790 Ft.

Kerek arc

Ha az arcod túl kerek, jól állnak a magasított, kicsit western fazonú kalapok, de azok is, amelyek szélesebbek, mint az arcod – a lényeg, hogy valamilyen irányba megnyújtsd a fejformádat.
Ha inkább sapkát hordanál kalap helyett, válassz olyan fazont, aminek az oldalán valamilyen díszítés, kitűző van, mert ez oda vonzza a tekintetet, és kevésbé mutatja gömbölyűnek az arcodat.
1 – Pull&Bear, 4 595 Ft.
2 – Accessorize, 8 850 Ft.

Ovális arc

Az ovális arcot ideálisnak szokták nevezni, tehát itt a cél az, hogy ne változtass túl sokat a fejformádon. Kerüld a magas kalapokat, mert ezek nyújtják az arcodat, és túlságosan hosszúkássá tehetik.
A mélyen a fejbe húzható fazonok állnak neked a legjobban, de ha nem vagy elégedett az álladdal, válassz kerek tetejű kalapot, mert ez arányosabbnak mutatja majd az egész arcodat. Az ovális arcúaknál gyakori a kiugró arccsont, ezt félrecsapott kalappal, vagy valamilyen oldalra tűzött dísszel ellensúlyozhatod.
1 – Zara, 6 595 Ft.
2 – Accessorize, 5 300 Ft.
3 – Pull&Bear, 4 595 Ft.

Így válassz színt

Ha színes sapkát szeretnél, ügyelj arra, hogy az árnyalat harmonizáljon a sáladdal és a kesztyűddel. Mivel a hajad nagy része takarva lesz, a színválasztásnál ne elsősorban ezt vedd figyelembe, hanem a szemed színét.
A fekete valamivel biztonságosabb választás, de tartsd szem előtt, hogy a sötét szín kiemeli a karikákat és a szarkalábakat, ráadásul sápaszt is, pedig télen valószínűleg egyébként is veszítesz majd a színedből. Egy színes kiegészítő vagy selyemszalag lágyíthat a fekete szigorúságán, akkor is, ha nem pinkről vagy türkizről, csak csokoládéról vagy galambszürkéről van szó.
1 – Bonprix, 3 299 Ft.
2 – Pull&Bear, 2 995 Ft.
3 – Esprit, 6 800 Ft.

+1 tipp: igazítsd a magassághoz!

Ha már két kalap között vacillálsz, és nem tudsz dönteni, válaszd azt, amelyik jobban passzol a méreteidhez.
Az alacsony lányokat egy óriás karimájú kalap könnyen összenyomja, míg egy nagyon magas nő furcsán festhet egy aprócska kalapban vagy mini sapkában. A tökéletes fejfedő nem csak az arcformádhoz, az arányaidhoz is illeszkedik.
1 – Zara, 6 595 Ft.
2 – Accessorize, 10 290 Ft.
3 – Esprit, 7 700 Ft.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást