A szurkálódós Bakkal egy fedél alatt – Ilyen együtt élni egy Bak pasival!

A szurkálódós Bakkal egy fedél alatt – Ilyen együtt élni egy Bak pasival!

Címlap / Életmód / Ezotéria / A szurkálódós Bakkal egy fedél alatt – Ilyen együtt élni egy Bak pasival!

Egyesek úgy tartják, hogy a téli csillagjegyek a legkeményebbek, aminek van alapja, ha a Bak konokságát vagy keményfejűségét vesszük alapul. Ugyanis, amíg a köztudatban az él erről a csillagjegyről, hogy nagyon megfontolt, intelligens és türelmes, addig az igazi arcukat csak azok ismerhetik, akik elég közel tudnak hozzájuk kerülni, anélkül, hogy egy laza mozdulattal felszarvazná őket. Nézzük tehát, mire számíthatnak azok, akik együtt szeretnének élni egy Bakkal.

Azt hiszed, mindent tudsz?

Nem mondom, hogy 4 diploma és 2 mesterképzés nélkül meg se próbálj beszélgetésbe elegyedni egy Bakkal, de azért lapozgasd sűrűn azokat a bizonyos papírra íródott mondathalmazokat, amiket kemény kötés fed.

Ugyanis a Bak számára elengedhetetlen, hogy a környezetében olyan emberek legyenek, akik kellő intelligenciával és olvasottsággal rendelkeznek ahhoz, hogy bármilyen témában képesek legyenek reflektálni az ő mélyen szántó gondolataira.

Arra azonban jobb, ha felkészülsz, hogy nála okosabb sosem lehetsz – legalábbis az ő határozott meggyőződése szerint –, hiszen egy Bak mindig, mindenkinél többet tud, és pont!

 

Nyers cinizmus beélesítve

Természetesen ezt a fölényét szereti is mások orra alá dörgölni, méghozzá nyers, olykor narcisztikus stílusban, amit nehéz lehet megszokni tőle – ha valaha sikerül egyáltalán.

Ha pedig úgy adódna, hogy az ő határozott magabiztossága ellenére, mégis neked lesz igazad valamiben, készülj a cinizmus áradatra, amivel palástolni próbálja vereségét.

A legjobb fegyver ellene a hallgatás, hiszen ilyenkor úgy működik, akár egy macska; addig élvezetes számára a nyaggatás, amíg az áldozat menekülni próbál, ha feladja a küzdelmet, és nem moccan, a macska ráun a játékra, és tovább áll.

Azonban mentségére szóljon, hogy ezek a cinikus szurkálódások csupán az ő gyengeségét palástolják, így inkább figyelemelterelésnek minősülnek, sem mint valódi bántásnak.

 

A „hallgatni képtelen” defekt

A Bak férfiak egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy nehezen éreznek rá azokra a szituációkra, mikor jobb lenne hallgatniuk.

Dacos fölényességgel kezelnek mindenkit, gyakran a partnerüket, de még a főnöküket is, így nem meglepő, ha sokszor keverednek kínos szituációba.

Egy Bak férfi általában gyakran vált munkahelyet élete során emiatt, amíg elég idős korba nem lép ahhoz, hogy megtanuljon olykor hallgatni – csak győzzük kivárni azt a bizonyos kort.

Viszont a párkapcsolataira ez szerencsére nem igaz, ugyanis, ha megtalálja élete szerelmét, akkor hűsége töretlen, kitartása pedig tiszteletre méltó, és olykor még a bocsánatkérésre is ráfanyalodik, ha érzi, hogy nagyon szorul az a bizonyos hurok.

 

A mély és átható oldaluk

Mindezek ellenére a Bak egy roppant szerető és odaadó társ tud lenni, csupán a megfelelő türelemmel kell kezelni őt. Ugyanis gyakran előfordul, hogy az évek múlásával a cinizmusa mögött már sokkal inkább áll segítő szándék, sem mint valódi kötözködés, pusztán a megszokást nehéz levetkőznie.

Emellett remek hallgatóság, akivel minden bánatodat megoszthatod, és biztos lehetsz benne, hogy a maga módján támogatni fog téged.

Ha úgy érzi, megtalálta a tökéletes társát, akkor egy roppant odaadó férfivá változik, aki még a legkényesebb feladatokat is hajlandó megcsinálni, bár néha szükséges hozzá egy kicsi – vagy inkább sok – noszogatás. A gyermekekkel általában remekül bánik, és kiveszi a részét minden ház körüli teendőből.

Alapossága révén azonban hajlamos olykor belefeledkezni a munkába, és háttérbe szorítani minden mást, így olykor szükséges a tudtára adni, hogy van élet az irodán túl is.

Összességében, ha kellő türelemmel tudunk az irányába lenni, akkor egy igazán érzelmes és intellektuális kapcsolatnak lehetünk a részese, amíg a halál el nem választ!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást