4 szuper tízórai recept, aminek nem tudsz ellenállni

4 szuper tízórai recept, aminek nem tudsz ellenállni

Címlap / Életmód / Receptek / 4 szuper tízórai recept, aminek nem tudsz ellenállni

A tízórai kérdése sok szülőnek okoz fejtörést. Egyszerűbbnek tűnik, de nem feltétlenül jó megoldás, ha zsebpénzt nyomsz a gyerek kezébe, és rábízod, hogy vegyen valamit a büféből. Tippjeink között laktató szendvicset találsz azoknak, akik sportolnak napközben, finom mártogatóst, ha tényleg egészséges változatot keresel, és édes almachipset is, ha a matekdolgozat előtt egy kis cukor kell az agy felpörgetéséhez.

Omlettes bagett

Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg trappista sajt, 1 kis db lilahagyma, 5 dkg pulykamell sonka, 1 dkg margarin, 1 dl tej, 15 dkg bagett.

Elkészítés: A tojásokat üsd fel egy tálba, ízlés szerint sózd és borsozd, majd verd fel őket egy villával. Add hozzá a kockára vágott sonkát és a felaprított lilahagymát is. Egy jénait kenj ki margainnal, öntsd bele a tojást, tegyél a tál tetejére folpackot, majd tedd 4 percre a mikróba. Közben reszeld le a sajtot, és azonnal szórd a rántottára, amint elkészült. Kicsit várj, amíg kihűl, majd szeleteld fel és tedd a tojásszeleteket a félbe vágott bagettekbe.

Áfonyás süti

Hozzávalók: 1,25 dl napraforgó olaj (fél bögre), 1 bögre cukor, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1,25 bögre finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 tk fahéj, 1 csipet só, 3 bögre zabpehely, 10 dkg aszalt gyümölcs (1 bögre áfonya).

Elkészítés: Az olajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is, és habosítsd tovább. A zabpehely és az áfonya kivételével egy tálban dolgozd össze a száraz hozzávalókat is, majd ezeket apránként keverd a tojásos tálba. Ha már egynemű, óvatosan forgasd hozzá a zabpelyhet és az áfonyát is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és két kanál segítségével tegyél rá kis halmokat a tésztából. Told a tepsit sütőbe, és addig süsd a kekszeket, amíg a tetejük elkezd berepedezni.

Édes almachips

Hozzávalók: 2 db alma, 1 citromból nyert citromlé, 200 g porcukor, 0,5 l víz.

Elkészítés: Az almákat mosd meg és töröld szárazra. Vágd őket a lehető legvékonyabb szeletekre, majd mindkét oldalukat kend meg a citromlével, hogy ne barnuljanak. A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd tedd egy hőálló edénybe, dobd bele az almaszeleteket, és egy éjszakára hagyd állni őket. Ha egészségesebb nasit akarsz, természetesen a cukorszirupos lépést el is hagyhatod, de az almachipsek így végül roppanósabbak és édesebbek lesznek. Másnap vedd ki a szeleteket, papírtörlővel itasd fel róluk a nedvességet, és 100 fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsin süsd őket 30 percig, majd forgasd meg őket, és tedd vissza a tepsit újabb 30 percre. A kész chipseket hagyd kihűlni, majd tárold légmentesen záródó dobozban.

Joghurtos mártogatós ropogós zöldségekkel

Hozzávalók: 125 g juhtúró, 250 g natúr vajkrém, 200 g tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, só, csíkokra vágott zöldségek (répa, uborka, zeller, stb.)

Elkészítés: A túrót, a vajkrémet és a tejfölt tedd egy nagy tálba, keverd el, majd nyomd bele a fokhagymát, és ízlés szerint hintsd meg sóval. Keverd krémesre, és hagyd egy-két órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tízóraira kis, zárható dobozban csomagold el, egy másik dobozba pedig kerülhetnek a zöldségek, amiket a gyerkőc a krémbe mártogathat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást