Otthon / Szórakozás

Szuper disztópia sorozatok, amiket érdemes nézned – Ha nehezen bírod Offred nélkül

Szuper disztópia sorozatok, amiket érdemes nézned – Ha nehezen bírod Offred nélkül

Ha neked is hiányzik Offred története, és már tűkön ülve várod, hogy megérkezzen a Szolgálólány meséjének új évada, érdemes tenned egy próbát néhány másik disztópia sorozattal is, hogy ne legyen unalmas a várakozás. Hoztunk neked most néhányat a legérdekesebb disztópia szériák közül, amelyekből kedvedre válogathatsz. Mutatjuk is ezeket!

Visszatérők, The 100

A Visszatérők című széria jelenleg az ötödik évadnál tart, így ha beleszeretsz, biztosan lesz elég néznivaló epizódod, amíg megérkezik a Szolgálólány meséje.

A történet szerint a Földön elpusztultak az emberek, viszont 400 embernek sikerült elmenekülnie a föld körül keringő űrállomásra.

Itt túlnépesedtek és az erőforrásaik kimerültek. Kénytelenek visszatérni a Földre, hogy megnézzék élhető-e. 100 fiatalkorú bűnözőt küldenek le.

A hátrahagyottak, The leftovers

Ebben a disztópia sorozatban hirtelen, megmagyarázhatatlan okból, egyszer csak eltűnik 100 millió ember a Földről. Akik itt maradtak, érthetetlenül állnak a történtek felett, amely minden hátrahagyott életét igencsak megváltoztatja.

Az emberek különféle módokon próbálják meg feldolgozni a többiek eltűnését, kisebb-nagyobb sikerekkel.

Van, aki teljesen beleőrül az új helyzetbe, de van olyan is, aki profitálni szeretne belőle. Ha kíváncsi vagy, mit vált ki belőlük az eset, kukkants bele egy-két epizódba.

Az utolsó ember a Földön, The Last Man on Earth

A sorozat szerint 2020-at írunk, amikor is egy világjárványnak köszönhetően kipusztult a teljes emberiség, és az összes állat is a Földről.

Illetve, egy embert kivéve: ő Phil, aki egy amerikai kisvárosban tengeti mindennapjait, és abban reménykedik, hogy mégsem ő az egyetlen túlélő, hiszen nagyon vágyik a társaságra, főként egy nőére.

Aki hamarosan meg is érkezik. És utána egy másik is. Aztán még néhány ember. Hogy mi lesz ebből? Nézz bele a sorozatba, és kiderül!

Humans

A Humans című sorozatnak van egy svéd eredetije is, ám mégis a remake lett sikeresebb belőle.

A történet szerint a Földön már nem csak emberek, hanem a rájuk megszólalásig hasonlító androidok is léteznek, amelyekből bárki tarthat egyet magának otthon is.

Az androidok közül azonban páran a gépektől nem megszokott módon képesek fájdalmat is érezni, illetve érzelmeik is kialakulnak.

A furcsa esetre természetesen nem találnak magyarázatot az emberek, így rengeteg a bonyodalom, amely ebből a szituációból indul ki.

Ha érdekelnek a robotokról szóló történetek, mi mindenképpen ajánljuk a számodra ezt a sorozatot: garantáltan nem fogsz majd csalódni benne.

Black Mirror

A Black Mirror nem a legfrissebb a sorozatok között, azonban ha disztópia sorozatokról van szó, nem maradhat le a listáról.

A széria több, különálló epizódból épül fel, amelyek még lazán sem kapcsolódnak egymáshoz, és amelyeket akár külön álló, kissé rövidebb filmként is értelmezhetünk.

Ahogy a címe is mutatja, a sorozat valójában egy társadalomkritika, amely jelenlegi világunk számtalan problémás kérdéskörét feszegeti. Az egyes epizódokban a legijesztőbb talán az, hogy mindegyik rész végén egy kicsit úgy érezhetjük, hogy kevesen múlik, hogy az adott szörnyűség ne történjen meg velünk is.

Ha eddig nem nézted, mostantól kötelező!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást