Szőlős-mascarponés sütemény

Szőlős-mascarponés sütemény

Címlap / Életmód / Receptek / Szőlős-mascarponés sütemény

A könnyű mascarpone krém, a szőlő és az aztatott babapiskóta szenzációs trióját élvezheted ebben a süteményben.

Hozzávalók: 

30 dkg szőlő
25 dkg mascarpone
4 ek cukor
4 tojás
10 dkg babapiskóta
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín

Elkészítése:

1. A tojások sárgáját 3 ek cukorral keverd össze, majd add hozzá a mascarponét.

2. A szőlőt nagyságtól függően vágd félbe vagy negyedekre. A tejszínt és a bort egy lábosban langyosítsd meg.

3. A babapiskótákat mártsd bele ebbe az öntetbe. A tojásfehérjét verd fel csipetnyi sóval, adj hozzá 1ek cukrot.

4. Ezután add hozzá a szőlőszemeket, a mascarponés krémet pedig öntsd a piskótákra.

5-6 órát hagyd állni hűtőszekrényben. Díszítheted kedved szerint csokoládéval, kakaóporral vagy szőlőszemekkel is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást