Egészség / Életmód

Szokatlan otthoni torna a tuti végeredményért

Szokatlan otthoni torna a tuti végeredményért

Unod már a jól bevált DVD-t, aminek segítségével kilókat faragtál le magadról, ám mégsem akarsz lemondani az otthon kényelméről…? Szerencsére a modernizáció nem csak bugyuta alkalmazásokra fekteti a hangsúlyt, hanem olykor nagyon hasznos végeredmények is születnek.

Modern videójátékok

Már rég letűnt az az idő, amikor számítógépen a billentyűket püfölve játszhattunk. Egyre újabb és egyre élethűbb játékok jelentek meg, s pár éve berobbantak a köztudatba azok a programok, amik segítségével mi magunk lehetünk a 3D-s figurák. 

Szerencsére nem csak lövöldözhetünk és harcolhatunk, hanem az egészséges életmódunkat is megújíthatjuk a különböző edzőprogramok segítségével.

Bármit kipróbálhatsz

Jóformán már nincs olyan sportág, amit ne próbálhatnál ki, akár a nappalid kellős közepén. A lejátszón felül csak az aktuális programra lesz szükséged és máris síelhetsz, golfozhatsz, rúghatod a tizenegyeseket, vagy éppen megtanulhatsz teniszezni.

Virtuális személyi edző

Amellett, hogy új sportágakat próbálhatsz ki, már akadnak olyan programok is, amik komplett edzőt varázsolnak a szobádba. Az adatok betáplálása után konkrét edzéstervet kapsz, amit ha megfelelő étrenddel párosítasz, komoly eredményeket érhetsz el. 

Ami további pluszpont ezeknél a programoknál az az, hogy a virtuális edző azonnal felhívja a figyelmedet, ha lazsálsz, vagy ha helytelenül végzed a gyakorlatokat.

A zsírégetés sem maradhat el

Az edzőn felül komplett zumba-, vagy táncórákon is részt vehetsz, így gőzerővel égetheted a zsírt, pedig ki sem kellett mozdulnod otthonról, s mégis úgy érezheted, egy igazán megerőltető órán vettél részt társaiddal.

Miért jó?

A videó játékokra való torna éppúgy és épp azért jó, amiért az otthoni torna. Magad oszthatod be az idődet, nem kell számolnod az úttal, amíg eljutsz az edzőteremig, kényelmes körülmények között, magányosan mozoghatsz, s idővel sokat spórolhatsz is. 

A programra való mozgás azért jó, mert így ellenőrzötten végzed a gyakorlatokat, s azonnal visszajelzést kapsz, ha valamit rosszul csinálsz. A „sima” torna esetén erre nincs lehetőség, legfeljebb a DVD-n szereplő edző hívhatja fel a figyelmedet a hibalehetőségekre.

Mi lehet a hátránya?

Éppúgy, ahogy az otthoni torna esetében, mivel itt sincs megszabott időpont, magadat kell rávenned az edzésre, s bizony otthon hajlamosabbak vagyunk azt mondani, hogy „majd holnap”. Bár a programok sokszor nagyon is élethűek és érdekesek, azért mégsem helyettesíthetnek egy személyi edzőt és tanácsadót – legalábbis egyelőre. 

Gyerekeknek való?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi értelme van a szabadtéri tevékenységeket bevinni a négy fal közé, de sajnos az a szomorú valóság, hogy rengeteg fiatalt e nélkül egy percnyi extra mozgásra sem lehet rávenni. Ha egy készülék megvásárlásával elérheted, hogy végre felálljon a számítógép vagy a tévé elől, akkor érdemes végiggondolni a lehetőséget. Sőt, talán ha megkedvel egy programot, esetleg igénye lesz rá, hogy ne csak a virtuális térben, hanem a valóságban is hódoljon szenvedélyének. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást