Azt már több kutatás is alátámasztotta, hogy érdemes a lehető legszínesebben étkezni – és ez minden egyes fogásra igaz. Az eltérő színű ételek ugyanis általában felerősítik egymás jótékony hatásait!
A zöldségek, gyümölcsök színeiért a különféle pigmentek felelősek, amelyek bioaktív anyagokat tartalmaznak. Ezek az anyagok azok, amik kedvezően hatnak az egészségünkre és például aktívabbá teszik az antioxidánsokat, vagy támogatják a vitaminok felszívódását. Minél több színt tudsz felsorakoztatni a tányérodon, annál nagyobb az esélye annak, hogy a felhasznált alapanyagok támogatni fogják egymás hasznosulását, ezáltal pedig az egészségedet.
3/5 Szivárványos zöldségnyársak
Természetesen ezt a finomságot is ízlésednek, kedvednek megfelelően variálhatod, ráadásul gyümölcsökkel éppúgy elkészítheted, mint zöldségekkel – illetve keverheted is őket egymással.
Ennél a receptnél paradicsom, cukkini, sütőtök, fokhagyma, lilahagyma került a nyársra, továbbá különféle színű paprikák. Az öntet lehet balzsamecetes, szójaszószos, zöldfűszeres, ami éppen a kezed ügyébe kerül!
Ami viszont fontos, hogy sose süsd túl sokáig ezeket a finomságokat, hiszen a hőkezelés hatására sokat veszítenek jótékony hatásukból.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!