Szerelem / Szex

4 szexmítosz, amit ideje végleg elfelejteni

4 szexmítosz, amit ideje végleg elfelejteni

3. Csak akkor számít az orgazmus, ha vaginális

Talán a pornó elterjedése és az ott látott irreális jelenetek miatt üthette fel a fejét az a tévhit, hogy a nőknél csak az jelenti az orgazmust, ami a pénisz behatolásával történik meg. Az interneten rengeteg fórumon találkozhatunk a kérdéssel, miszerint „hogyan érhetem el az orgazmust vaginálisan?” Férfiak is sokszor aggódnak, amiért ez nem sikerül a párjuknak. Pedig az igazság az, hogy a nők többségénél szükség van a csikló izgatására is, olyannyira, hogy kutatások szerint vaginális orgazmusra mindössze a nők 25 százaléka képes. A nagy többség, tehát a 75 százalék pedig bizony csak a klitorális orgazmust ismeri.

4. Az önkielégítés rossz dolog

Ezzel a balgasággal mind a lányokat, mind a fiúkat traktálják szüleik kiskorukban. A tévhitek szerint az önkielégítéstől megvakulhatunk, a férfiaknál potenciazavarokhoz vezethet, nőknél pedig akár teljes szexuális érzéketlenséghez.

Ebből semmi nem igaz, sőt, az önkielégítés segít megismerni a testünket, így tulajdonképpen a szexuális életünk hasznára válik.

Ez főleg a nőkre igaz, akik a maszturbálás által gyakorlottabbak lesznek, így könnyebben eljuthatnak az orgazmusig egy partnerrel, hiszen tudják, mi a jó nekik. Az önkielégítés emellett kiváló stressz- és menstruációs görcsoldó is.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást