4 szexmítosz, amit ideje lenne végre örökre elfelejteni

4 szexmítosz, amit ideje lenne végre örökre elfelejteni

Címlap / Szerelem / Szex / 4 szexmítosz, amit ideje lenne végre örökre elfelejteni

„Aki túl sokat maszturbál, az megvakul!” Ismerősen hangzik? Tinédzserkorunk tele volt vadabbnál vadabb történetekkel, amelyekben a szex mint valami mitikus, mocskos cselekvés létezett. Szerencsére ezek a mítoszok többnyire megdőltek, mire felnőtté váltunk, de van pár tévhit, ami valamiért a mai napig makacsul tartja magát. Nézzük azt a négy szexmítoszt, amit sokan igaznak hisznek, pedig nincs semmi valóságalapjuk.

1. Menzesz alatt nem eshetsz teherbe

Rengeteg baba születhetett már ennek a tévhitnek a következményeként. Az igaz, hogy menstruáció alatt sokkal kisebb az esély a teherbe esésre, de a lehetősége nagyon is fennáll. A nők akkor a legtermékenyebbek, amikor ovulálnak, ami a menzesz előtt 12-16 nappal történik, de rövidebb ciklus esetében korábban is előfordulhat. A sperma azonban akár öt napig is életképes maradhat a szervezetben, így lehet pont annyi ideje, hogy egy friss petét megtermékenyítsen.

Az viszont igaz, hogy a menstruációs görcsöket enyhíti a szex, úgyhogy hajrá, de ha nem akarsz gyereket, ilyenkor is védekezzetek.

2. Csak az szűz, akinek ép a szűzhártyája

Az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy a szűzhártya épsége alapján meg lehet állapítani, ártatlan-e még egy nő. Ráadásul sok kultúrában hisznek az igazságában a mai napig. A valóságban egy lány szűzhártyája nem sokat mond el a szexuális életéről. A membrán, ami a vagina nyílásánál található, minden nőnél más. Egyrészt nem is takarja teljesen a nyílást – hiszen úgy a menstruációs vér sem tudna távozni –, másrészt lehet annyira rugalmas, hogy a pénisz ne szakítsa el, sőt, vannak nők, akik nemes egyszerűséggel szűzhártya nélkül születnek.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»