Szerelem / Szex

Ezt a fajta pornót a nők is szeretik! Ebben az 5 dologban más

istockphoto

Különböző testalkatok és etnikumok

A mainstream pornó mind a férfiak, mind a nők számára elérhetetlen fantázia, ami a legkevésbé sem realisztikus. A színészek döntő többsége fehér, minden férfi izmos, szőrtelen és hatalmas méretekkel rendelkezik, illetve minden nő karcsú és testükön narancsbőrnek vagy striáknak nyomát sem látni. A feminista pornó szereplői ellen ellentétben átlagos külsejű színészek, akinek a bőrébe így könnyebben bele tudja képzelni magát a néző. Mindenféle testalkatú és származású pornószínészt láthatunk, akiknél előfordulhat az úszógumi és a bőrük sem tökéletes.

Rendes fizetések

Régen kevés pornófilm készült, pedig az igény már akkor is hatalmas volt. A kazettákat a tulajdonosok rejtegetették és kincsként kezelték, ma viszont az internetnek köszönhetően szó szerint egyetlen kattintásra van tőlünk temérdek film, teljesen ingyen. Ez a jelenség a pornósztárok fizetését is jelentősen levitte. Manapság sajnos az sem ritka, hogy egy felnőttfilmes egy egész napi munkáért mindössze száz dollárt keres.

A pornósokat védő szakszervezetek ezért bátorítják, hogy a nézők minden esetben fizetős filmet válasszanak, mert akkor kisebb az esélye, hogy a szereplőket kizsákmányolták. A feminista pornó tehát fizetős, azonban emiatt korrekt fizetésekkel is dolgozik.

A nők öröméről szól, nemcsak a férfiakéról

 A szexfilmek szinte mindegyike azzal a céllal készül, hogy a férfi orgazmusát mutassa be, tehát férfiak készítik férfiaknak. Ezért van az, hogy az előjáték 95 százaléka felláció – mikor a nő orálisan elégíti ki a férfit – és alig látunk kunnilinguszt – amikor a férfi kényezteti nyelvével a nőt. A feminista felnőttfilmek készítői tisztában vannak vele, hogy a nők is néznek pornót, de tudják, milyen jelenetek azok, amiket látni szeretnének, ezért sokkal nagyobb szerepet kap benne a női gyönyör.

Érezhető kémia, gyengédebb kapcsolat van a szereplők között és mások a kamerabeállítások. Nemcsak a behatolást mutatják hosszú percekig, hanem az összefont kezeket vagy a csókolózást is.

istockphoto

Fontos szerepet kap a „beleegyezés”

A mai mainstream pornó azért is rendkívül káros és veszélyes, mert a fiatal és szexuálisan tapasztalatlan fiúknak azt sugallja, hogy nem szükséges, hogy a nő is akarja az aktust. Azt is leszűrhetik belőle, hogy szex közben elfogadható – sőt, természetes – hogy a nőt bántják és megalázzák.

Számos pornószínésznő nyilatkozta már, hogy olyan jelenetre kényszerítették, amit nem akart megcsinálni, például egy félnapi munka után közölték velük, hogy semmi pénzt nem kapnak, ha nem vállalnak be egy anál-jelenetet. A feminista pornófilmek forgatása során nagy hangsúlyt fektetnek a készítők arra, hogy minden szereplő csak addig menjen el, ameddig szeretne.

Előre megbeszélik a jeleneteket, hogy mi az, ami belefér és mi az ami nem, és ehhez mindenki tartja magát.

A BDSM sem megalázó

Az előbb említett magatartás a BDSM, azaz a szadomazo filmekre is kiterjed, ott is mindenki tisztában van vele, mi a dinamika és folyamatos a kommunikáció. Ha valaki nem érzi magát komfortosan egy jelenetben, akkor jelzi és a stáb egyből leáll. Ez azt is elősegíti, hogy a szereplők felszabadultabban dolgozzanak és élvezetes legyen számukra az aktus. Sajnos ezt a megközelítést pedig a mainstream pornófilmek szinte sosem tartják szem előtt. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást