Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Szex a terhesség alatt

Szex a terhesség alatt

A szex minden ember számára egy alapvető fontosságú dolog. Ez akkor is igaz, amikor a biológiai funkcióját ellátva egy új élet keletkezik általa. A terhesség alatt azonban a legtöbb nő nem kap annyi ölelést, mint szeretne.

Férfiak

Sok esetben annak az oka, hogy kevesebb lesz a szex, meglepő módon nem a nő „hibája”, hanem a férfié. A megváltozott állapot ugyanis sok szorongásra ad okot az erősebbik nemnél. A nők általában úgy gondolják, hogy a kikerekedett test, és a hangulatingadozások azok, amik egy férfit taszítanak. Pedig ez a legtöbbször nem igaz, sőt, éppen ellenkezőleg működik a dolog. A férfiak igenis díjazzák azt, hogy a párjuk kerekedik. Nem is feltétlenül a pocakot, hiszen az ilyenkor teljesen természetes, a férfiak számára is.

A mellek nagyobbodása azonban egy olyan plusz, aminek a férfiak többsége úgy örül, mint a gyerekek az új játéknak. Hogy akkor mégis miért csökken a szexuális étvágyuk? Az ok nagyon egyszerű: félnek. Egy pasi számára elég megfoghatatlan az az érzés, hogy egy másik élet van az ember testében, így nem is nagyon tudja, hogyan kellene azt kezelni. Innen adódik a lehetőség, hogy túlaggódja a gyerekének körülményeit.

Az elképzelés szerint vagy kárt tesz benne a péniszével a behatoláskor, vagy esetleg megijed a kicsi, amikor közeledik felé a hímtag. Ez persze teljesen lehetetlen, hiszen a természet több vonalas védelemmel is ellátta a magzatot. Azon túl, hogy a magzatvíz és a méh gyakorlatilag még az esetleges kisebb ütések erejét is elnyeli, a babát egy úgynevezett nyákdugó is védi, ami ráadásul a fertőzéseket is kizárja. Ennek köszönhetően a kicsi számára semmilyen veszélyt nem jelenthet, ha a terhesség alatt is hódol a pár az élvezeteknek.

Nők

A másik lehetőség, amikor a nő az, aki meghátrál a szex elől. Ennek oka több minden is lehet. Az első trimeszterben a hormonok miatt erősen csökken a nemi vágy, ami meglepő lehet mindkét fél számára. A második trimeszter azonban helyre billenti a libikóka szárait, hiszen fokozott libidóval ajándékozza meg a nőt. Ebben az időszakban ráadásul a teherbeesés kockázata is eltűnik, így aztán önfeledten lehet élni a lehetőségekkel.

A harmadik trimeszter azután újra negatív változásokat hoz. Itt azonban már szó sincsen arról, hogy a hormonok eltűntetnék a libidót. A nő ilyenkor kívánná ugyan a szexet, de a méretei kezdenek olyan nagyok lenni, hogy nem hogy a szex, de még a fotelból való feltápászkodás is komoly gondokat okozhat. Ez persze dühítő, ami feszültséget szül, így a szex esélyei tovább csökkennek.

Sajnos, egyes nők esetében is előjönnek azok a félelmek, amik a férfiakat kínozzák. Sokszor a libidó csökkenésének oka éppen az, hogy a nő elveszíti addigi alakját. Ez sajnos kikerülhetetlen, de a férfi sokat segíthet. Ha tudatosítja a párjában azt, hogy: igen, így izgató és szexis, az megoldhatja a problémát. Szerencsére napjainkban már nem rejtik el a pocakot a babát váró nők, így a férfiak nem döbbennek meg annyira, hogy mekkorára is tud nőni a párjuk.

A terhesség alatt a szex ugyanolyan fontos, mint bármikor. Ekkor is erősíti az összetartozást, és persze az élvezeti értéke is ugyanúgy megvan, mint máskor. Sőt, talán még fontosabb is, mivel a párok ilyenkor komoly változásokon mennek keresztül, ami akár stresszel és a partnerek közötti feszültséggel is járhat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást