Valentin-nap pro és kontra

Marcali Nóra
Írta: ,
Valentin-nap pro és kontra

Kép forrása: pinterest.com

Mint olyan sok mindenben, a Valentin-nap esetén és kétféle ember létezik. Az egyik, aki nagyon is fontosnak tartja ezt az alkalmat, szereti megadni a módját és megünnepelni, a másik pedig kifejezetten ellenzi és felesleges, mondvacsinált alkalomnak tartja. Pedig mindkettőben van igazság és talán éppen a középút lenne az ideális megközelítés.

Kontra

Magányos Valentin-nap

Ha valaki magányos, akkor persze a Valentin-nap mindjárt többletjelentéssel bír, hiszen szembesít azzal, ami igazán fáj, hogy magányos vagy és te is arra vágysz, hogy megtaláld végre életed párját. Persze ilyenkor sem szabadna elkeseredni, ez a nap nem rosszabb, mint bármelyik másik, és ha egész nap rosszul érzed magad miatta, nagy ügyet csinálsz belőle, sőt szinte hergeled magad, azzal nem segítesz a helyzeten. Egy biztos, ilyenkor nem éppen szívderítő szembetalálni magad a szerelmes reklámokkal, hirdetésekkel és programokkal.

Velizar Ivanov/unsplash.com

Kötelező ajándékozás

Ha boldog kapcsolatban élsz, akkor is megélheted teherként a Valentin-napot, hiszen ilyenkor az ember azt érezheti, hogy kötelező ajándékot vennie a párjának. Egy kapcsolat elején, amikor még csak tapogatóztok, kezditek kiismerni a másikat, ez kényes pont, hiszen lehet, hogy nem egyezik a véleményetek, más állásponton vagytok a Valentin-nappal kapcsolatban. Tisztázzátok ezt jó előre és akkor biztosan megússzátok a kellemetlen kötelező ajándékozós részt.

Giccs

A virágboltban, a csokiüzletben, az élelmiszerboltok polcain is megjelenik ilyenkor a szívecskés, rózsaszín, mézesmázas giccshalmaz, ami az utóbbi években már nálunk is divat lett. Korábban a Valentin-nap amolyan amerikai ünnep volt, de most már bizony a hazai marketing- és reklámgépezet is rárepült a témára, ez pedig néha sajnos már súrolja a jó ízlés határát. Ne vedd túl komolyan, csak nevess rajta, és ha nem tetszik, ne vegyél részt benne, mást úgy sem tehetsz ellene.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!