5 rendhagyó programjavaslat Valentin-napra

Írta: ,

Alig lett vége a karácsonyi őrületnek és a januárnak, ehhez képest már ismét új meglepetésen gondolkozhatunk, hiszen nyakunkon a szerelmesek ünnepe. Persze nem kell, hogy felejthető tárgyak segítségével fejezzétek ki érzelmeiteket, jöhetnek a rendhagyó programok!

Megszokott vacsora

1/5 Megszokott vacsora

A legtöbb pár, ha mással nem is, a Valentin-napot meg szokta ünnepelni egy kis közös esti időtöltéssel, vacsorával.

Amennyiben van rá keret, otthonról is bátran kimozdulhattok, hiszen minden étterem speciális menükínálattal és gyakran élőzenével várja a szerelmeseket.

Mindösszesen a foglalásra kell ügyelnetek, a jó helyek ugyanis záros időn belül elfogynak.

Ha nem akartok nagy felhajtást, akkor otthon is tökéletesen eltölthetitek az időt. Intézzétek úgy, hogy édes kettesben lehessetek, majd készítsetek (akár együtt) ünnepi, gondosan megkomponált fogásokat.

Lényegében akár a kedvenc, hagyományos menütök is szóba jöhet, a hangsúly a gyertyafényen, romantikán és persze a szívecskés motívumokon van.

Ünnepi wellness

2/5 Ünnepi wellness

A másik gyakori program, amire ilyenkor a párok időt és pénzt áldoznak, az a közös wellness.

Ennek előnye, hogy a szállodák gyakran egészen különleges programokkal készülnek a csodás estére, hátránya viszont, hogy népszerűsége végett garantáltan nem lesztek magányosak.

Persze, ha ezt éppen előnynek fogjátok fel, akkor ne is gondolkozzatok, egész biztosan fantasztikus élményben lesz részetek. 

Amennyiben idén nincs keret az ilyesfajta kikapcsolódásra, nosztalgiázhattok otthon is a kádban. Forró habfürdő, egy pohár finom bor és néhány bon-bon…

A kellemes ellazulást pedig még tovább fokozhatjátok egy illóolajos, kényeztető masszázzsal.

Az este lezárásaként megnézhettek egy romantikus filmet, ezúttal esélyes, hogy a kedvesed is rávehető a programra.

Valentin-napi kóstolgatás

3/5 Valentin-napi kóstolgatás

A különféle éttermek, rendezvények kedvelt Valentin-napi programja közé tartozik a kóstoltatás. Amellett, hogy ez számukra is egy jó marketingfogás, a vendégek is igazán élvezik a széleskörű kínálatot.

Általánosan jellemző, hogy a szerelmesek napján különféle csokoládékat, bonbonokat, borokat, illetve sajtokat lehet kóstolni, de természetesen meglehetősen széles a kínálat ezen a téren is. 

Otthoni romantikázás esetén is beiktathatjátok programnak a kóstolást, bár tény, hogy ez némi extra munkát igényel. Fogpiszkálókra tűzdeljetek különféle sajtokat, készítsetek elő a csomagolásuktól megszabadított bonbonokat és néhány üveg bort is nyissatok ki.

Készülhettek akár külön-külön is a falatokkal, így valóban meglepetés lesz, mi kerül a tányérra, és persze a találgatás szintén izgalmasabb. 

Romantika a köbön

4/5 Romantika a köbön

Ha az évben egyszer nem vagytok restek igazán romantikusra váltani, akkor akár olyan különleges programot is kipróbálhattok, mint amilyen a sétahajókázás, vagy éppen a vonatozás.

Ezekhez a nem mindennapi helyszínekhez Valentin-napon vacsorázás is dukál, mégpedig természetesen menet közben.

Ennek köszönhetően nem csupán tökéletesen nosztalgiázhattok, tényleg úgy érezhetitek, hogy visszaröpültetek néhány évtizedet az időben.

A magával ragadó hangulathoz természetesen itt is élőzene illik, esetlegesen más típusú előadásokkal, fellépőkkel is számolhattok, akik még tovább növelik az este fényét.

Az időben történő foglalás ugyancsak kulcsfontosságú, nem meglepő módon az ilyen különleges helyek gyorsan fogynak.

Különleges programok

5/5 Különleges programok

Amennyiben nem vagytok éppen egy tipikus pár, úgy vehetitek a Valentin-napi programot is hasonlóan különlegesre.

Semmi sem kötelez benneteket arra, hogy gyertyafényes vacsora mellett töltsétek az estét, éppenséggel elmehettek bármilyen előadásra, koncertre, de akár egész napos programot is szervezhettek.

Utóbbiban szerepelhet a városnézés, múzeum-tárlatlátogatás, egy kiállítás megtekintése, valamilyen specifikus wellness, pl. szauna szeánsz, vagy éppen egy páros masszázs. 

Este a hagyományos romantikát kiválthatjátok valamilyen játékkal, sporttal (pl. bowlinggal, falmászással), de akár össze is csődíthetitek a párban élő barátaitokat egy kis társasozásra, vagy csak közös unaloműzésre.