Szex a baba érkezése után: hogyan működhet?

Írta: ,

Nem könnyű dolog a szülés után is párként létezni. A szexualitás megélése sokszor problémássá válik, hiszen ott szuszog mellettünk egy csöppség, és a női mell is teljesen új szerepet tölt be. Kisgyermekes olvasóinkat kértük meg, meséljék el nekünk, az intimitás hogyan szivárgott vissza az életükbe babavállalás után!

Zsófi, 34, könyvelő

1/5 Zsófi, 34, könyvelő

„A szülés előtt nagyon jó volt a szexuális életünk. Aztán az orvos javaslata szerint 6 héttel a baba érkezése után kezdtük újra, de kb. fél évig egyáltalán nem élveztem. Úgyhogy egy darabig hanyagoltuk a dolgot... A férjem próbált megértő lenni, de nyilván kívánt is.

Nem tudom, biztosan a hormonális változások miatt alakult ez így, de nagyjából egy év telt el, mire újra rá tudtam hangolódni, és jól esett. Türelmesnek kell lennie mindkét félnek, de aztán még jobb is lesz az együttlét, mint előtte!

Sajnos a spontaneitás kiveszett, viszont hihetetlenül élvezzük, amikor egymásnak eshetünk, hiszen nem tehetjük meg csak úgy bárhol, bármikor.”

Anna, 31, grafikus

2/5 Anna, 31, grafikus

„Már 10 éve alkotunk egy párt, így a szülés előtt is megritkultak az együttlétek, hetente egyszer szeretkeztünk. Miután természetes úton világra hoztam a kislányunkat, két hónapig nem is próbálkoztunk, így más módon elégítettem ki a páromat.

Aztán fél évvel később annyira kívántam már, hogy utána sokkal jobb lett a szex, mint előtte. Ezen sok barátnőm csodálkozik, mert viszonylag ritka, de minket felrázott. Akkor már nem voltak fájdalmaim sem.

Sajnos a gyerek miatt meg kell tervezni a szeretkezés időpontjait, de ettől függetlenül minden szuper!”

Emma, 36, pszichológus

3/5 Emma, 36, pszichológus

„Azt mondják, szülés után 6 hetet érdemes várni az első szexszel. Ha jól emlékszem, mi erre ráhúztunk még kb. 4 hetet. Sajnos szülés után voltak problémáim, a gátsebem szétnyílt, és nagyon nehezen gyógyult be, de a kialakult aranyér se sokat segített abban, hogy komfortosan érezzem magam.

Az első néhány együttlét kicsit fájdalmas volt, de aztán szerencsére visszaállt a régi rend, és ugyanolyan jó a szex mindkettőnk szerint. Persze, amióta megszületett a kisfiunk, valahogy kevésbé van fókuszban a dolog – még szoptatok, talán ezzel is összefügghet, hogy a libidóm nincs az egekben.

Illetve számos előnye mellett a spontaneitást némileg gátolja, hogy együtt alszik az egész család. Ha kedvünk támad rá, akkor kimegyünk a nappaliba vagy a lakás egyéb helyiségeibe.”

Laura, 29, jógaoktató

4/5 Laura, 29, jógaoktató

„Nehéz ügy.

Szerintem el kell telnie bizonyos időnek ahhoz, hogy újra felhőtlen legyen, mert kezdetben hihetetlen szimbiózisban van a baba és a mama. 

Ilyenkor a női test, főleg a cicik, a kicsié.

De minden fejben dől el. Aki akar szexelni, az fog is.”

Gerda, 36, fodrász

5/5 Gerda, 36, fodrász

„Már két gyerekem van, és mindkettőjüket természetesen úton hoztam világra. Az első után már 3 héttel szeretkeztünk, igaz, akkor még huszonéves voltam, biztosan könnyebben regenerálódik a test. Persze ritkábbak lettek az együttlétek, de egy évvel a szülés után ugyanolyan volt minden, mint előtte.

A második babánál már más volt a helyzet: ott az ajánlott 6 hetet messze túlszárnyaltuk, és nagyjából 4 hónapig nem szeretkeztünk.

Viszont azért azt be kell vallanom, hogy két gyerek mellett nem volt (és most sem) könnyű időpontot találni a szexre!

Neked mi a véleményed a témáról?