Szex a baba érkezése után: hogyan működhet?

Bolla Gitta
Írta: ,

Nem könnyű dolog a szülés után is párként létezni. A szexualitás megélése sokszor problémássá válik, hiszen ott szuszog mellettünk egy csöppség, és a női mell is teljesen új szerepet tölt be. Kisgyermekes olvasóinkat kértük meg, meséljék el nekünk, az intimitás hogyan szivárgott vissza az életükbe babavállalás után!

Zsófi, 34, könyvelő

„A szülés előtt nagyon jó volt a szexuális életünk. Aztán az orvos javaslata szerint 6 héttel a baba érkezése után kezdtük újra, de kb. fél évig egyáltalán nem élveztem. Úgyhogy egy darabig hanyagoltuk a dolgot... A férjem próbált megértő lenni, de nyilván kívánt is.

Nem tudom, biztosan a hormonális változások miatt alakult ez így, de nagyjából egy év telt el, mire újra rá tudtam hangolódni, és jól esett. Türelmesnek kell lennie mindkét félnek, de aztán még jobb is lesz az együttlét, mint előtte!

Sajnos a spontaneitás kiveszett, viszont hihetetlenül élvezzük, amikor egymásnak eshetünk, hiszen nem tehetjük meg csak úgy bárhol, bármikor.”

Anna, 31, grafikus

„Már 10 éve alkotunk egy párt, így a szülés előtt is megritkultak az együttlétek, hetente egyszer szeretkeztünk. Miután természetes úton világra hoztam a kislányunkat, két hónapig nem is próbálkoztunk, így más módon elégítettem ki a páromat.

Aztán fél évvel később annyira kívántam már, hogy utána sokkal jobb lett a szex, mint előtte. Ezen sok barátnőm csodálkozik, mert viszonylag ritka, de minket felrázott. Akkor már nem voltak fájdalmaim sem.

Sajnos a gyerek miatt meg kell tervezni a szeretkezés időpontjait, de ettől függetlenül minden szuper!”