Női örömök kívül-belül: te mire vagy képes?

Szendrey Adrienn
Írta: , Frissítve:
Női örömök kívül-belül: te mire vagy képes?

Szerencsére már magunk mögött tudhatjuk azokat az időket, amikor sokan inkább tekintettek mítoszként a női orgazmusra, mint a szexuális együttlétek egyik legfontosabb pontjára, ám ez még korántsem jelenti azt, hogy a témával kapcsolatban ne állna előttünk számtalan megválaszolatlan kérdés. (x)

Ezek közül az egyik leggyakrabban felmerülő a típusokra vonatkozik: vajon valóban különbözik-e – és ha igen, miben? – a csiklóorgazmus a G-pont ingerléséből fakadótól? Hovatovább, tényleg képesek-e a nők az utóbbi átélésére? A leegyszerűsített válasz mindkét kérdésre igen, ám megannyi befolyásoló tényezővel szembesülünk a kérdés körüljárásakor. De először is lássuk, mik az említett fő orgazmustípusok.

Klitorális orgazmus

Bár a legtöbb hölgy számára a csikló izgatásával elért gyönyörök számítanak a természetesnek (vagy épp az egyetlen ismert fajtának), meglepő módon magának a klitorisznak az alapos megismerése mindössze két évtizedes múltra tekint vissza. Ugyanis csupán 1998-ban vetette anatómiai vizsgálat alá egy ausztrál urológus ezt az egyébként igencsak nagy figyelmet kapó szervet, kutatásainak köszönhetően viszont számos érdekes tényt tárt fel előttünk! 

Tudtátok például, hogy ez az egyetlen olyan emberi szerv, melynek egyetlen, kizárólagos funkciója az élvezet „nyújtása”?

Vagy hogy ebben a (látszólag) apró szervben körülbelül 8000 idegvégződés található, mely nagyjából kétszerese a péniszben fellehetőknek? Nem is csoda, hogy ennyire érzékeny részről beszélünk, sem az, hogy a csiklót tekinthetjük a nők elsődleges örömforrásának szex során. A különböző felmérések során átlagosan a megkérdezett nők 60-70% mondja azt, hogy a csiklóorgazmust élik át legtöbbször (vagy épp kizárólagosan).

G-pontos orgazmus

Ez a fajta gyönyör sokak számára olyan, mint az igaz szerelem: rengeteget hallottak róla, mindig vágytak rá, de bárhogy keresgélik, nem sikerül megtalálni. Ez persze nem véletlen, a megannyi szuperlatívuszokban megfogalmazott beszámoló után az elvárások hatalmasak, pedig egyes nőknél a G-pont ingerlése önmagában csak kellemes érzést eredményez, ami nem hasonlítható az addigra már átélt csiklóorgazmushoz.

A G-pont ugyanis nem is igazán pont, sokkal inkább egy kisebb terület, valahol a méhnyak és a vagina bejárata között félúton, a hüvely falán, mely érzékenyebb a körülötte lévő területekhez képest.

Az érzékenység mértéke azonban már személyenként eltér. 

Azok a nők, akik mindkét típust átélték már, a G-pontos orgazmust egy mélyebb, elnyúlóbb, szétáradóbb érzésként írták le, míg a klitorálisra sokkal inkább használták, az intenzív, éles és kimerítő jelzőket. 

Kombinált orgazmus

De miért ne lehetne ötvözni a kettőt? A női testen számtalan erogén zónát találhatunk, melyek együttes ingerlése csak fokozza az élvezeteket. Ha pedig erre a kettőre egyszerre fordítunk figyelmet, korábban nem ismert gyönyörök válnak megtapasztalhatóvá. Ehhez még csak az sem szükséges, hogy valaki a nőknek abba a kb. 25%-ba tartozzon, akik mindkét típus átélésére képesek, hiszen a párhuzamos ingerlés megsokszorozhatja az egyes fajták intenzitását.

Érdemes tehát kísérletezni, hiszen sok esetben az alapvető problémát a saját test ismeretének hiánya okozza. Még napjainkban is gyakori jelenség, hogy érett nők arról számolnak be: még soha nem volt orgazmusuk.

Megdöbbentő, de nagyjából minden tizedik nő számára az élvezés csupán hallomásból ismert. Pedig az orgazmus tanulható dolog!

Ráadásul egyre több olyan minőségi és megbízható kényeztető kerül a piacra, melyek elsődleges célja, hogy a nők a szexuális élvezetek széles skáláját tapasztalhassák meg. A hagyományos dildók és vibrátorok mellett már rengeteg variációját találhatjuk meg a kimondottan G-pontot vagy csiklót izgató eszközöknek, de kombinált játékokra is bukkanhatunk. 

Az egyik ilyen kombinált eszköz a Womanizer Duo, melyről első pillantásra szinte meg sem lehet állapítani, hogy szexuális segédeszköz, annyira elegáns a kivitelezése. A lényeg azonban nem a megjelenés, hanem hogy egyszerre bizsergeti a G-pontot a hüvelyi vibrátor részével, míg egy speciális, léghullámos technológiával ellátott, rövidebb kar a csiklót is izgatja. A két módszer elősegíti, hogy használója a megszokottól eltérő típusú és intenzitású orgazmusokat éljen át, de közben személyre szabhatóságának köszönhetően megőrizheti a kontrollt saját teste és vágyai felett. 

Ha szeretnéd Te is kipróbálni a Womanizer Duo nyújtotta újfajta élményeket, válaszolj az alábbi kérdésre, így esélyessé válsz egy Womanizer Duo megnyerésére:

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv