Így leszel egészségesebb az orgazmustól, 40 felett

Szőke Angéla
Írta: ,

Az orgazmus jótékony hatásait minden életkorban élvezzük, de a negyven feletti nőknél egyenesen életmentő lehet. A szex egyik nagy előnye, hogy nincs korhoz kötve, így bármikor élvezhetjük. Az angolok 66 százaléka egy kutatás szerint még időskorban is előszeretettel bújik össze párjával, ami jó hír annak tudatában, hogy ez milyen jó hatással van a szervezetünkre. 

A szex ugyanis segít abban, hogy partnerünkkel szoros érzelmi kapcsolatban maradjunk, de a felszabaduló kémiai anyagok, melyek jó érzéssel töltenek el minket (oxytocin, dopamin és szerotonin) hatása jót tesz mentális egészségünknek és boldogság-érzetünknek is.

Egy felmérés szerint a negyven feletti amerikai nők 42 százaléka számolt be nem-kielégítő szexuális életről és az ok szinte minden esetben az elfoglaltság, a stressz és a kimerültség volt.

Az orvosok szerint nem szabad hagyni, hogy a korral lecsökkenjen a szexuális együttlétek száma, mert a testiség csodákra képes a szervezetünkkel. Így leszel egészségesebb az orgazmustól, negyven év felett.

Jót tesz a szívnek

Az endorfin nemcsak abban segít, hogy jobb legyen a közérzetünk, hiszen azáltal, hogy semlegesíti a stressz-hormonokat, a szívbetegségek kialakulását is megelőzi. Egy izraeli kutatás szerint azok a nők, akiknek hetente két orgazmusuk volt, 30 százalékkal kisebb eséllyel lettek szívbetegek. Egy angol felmérés pedig azt állapította meg, hogy a heti három szex felére csökkenti az agyvérzés és az infarktus kockázatát.

Hatásosabb, mint a sport

A szex remek kardiovaszkuláris edzés, hiszen 30 percnyi lepedő akrobatika több kalóriát éget el, mintha ugyanennyi időt töltenénk a futógépen, vagy 40 percet jógáznánk. A mozgás a csontokat is erősíti, mely a menopauzába lépő nők számára különösen fontos.

A heti rendszerességgel szexelő idősebb hölgyek ösztrogén szintje ugyanis kétszer olyan magas, mint az absztinens nőké és ez kulcsfontosságú a csontritkulás megelőzése érdekében. 

Kép: Rustrussid/depositphotos.com

Erősíti az immunrendszert

A szex remek természetes fájdalomcsillapító, hiszen az endorfinok felszabadulása nyugtatja idegeinket és semlegesíti a fájdalomérzetünket. Emellett hatásos immunerősítő, hiszen a negyven éves kor felett is rendszeres szexuális életet élő nők szervezete 33 százalékkal több immunoglobulint termel, mely segít a megfázás és az influenza elleni küzdelemben. 

Fiatalon tart

Egy érdekes kutatásban több száz 40 és 50 év közötti nő fényképét mutatták meg a résztvevőknek, akinek az volt a feladata, hogy megtippeljék, hány évesek a fotókon szereplő hölgyek.

Azokat a nőket, akik állításuk szerint hetente kb. háromszor éltek szexuális életet, a résztvevők átlagosan 5-7 évvel tippelték fiatalabbnak társaiknál. Ez alapján kijelenthetjük, hogy az orgazmus alatt felszabaduló hormonok segítenek visszaforgatni az idő kerekét. 

Egészségesen tartja a vaginád

A rendszeres szexuális aktus segít karbantartani a hüvely falát. Amikor egy nő izgalmi állapotba jön, a vagina váladékot termel, egyfajta természetes sikosítót. Ahogy mennek az évek, a hüvely fala egyre vékonyabb, szárazabb lesz és ezáltal kevésé rugalmas, mely akár a szexuális élvezetet is hátráltathatja a fájdalom miatt. A rendszeres szex segít ezt elkerülni, így szexuális életünk örömtelibb lesz és hosszabb ideig élvezetes marad. Ha nincs partnerünk, akkor sem kell csüggedni, hiszen az is hatásos, ha önmagunkat kényeztetjük.

Az önkielégítés ugyanis segít megelőzni a méhnyak és a húgyvezeték fertőzéseit azzal, hogy felizgult állapotban megnyitja a méhnyakat, így a nemkívánatos méhnyaki váladék könnyen távozhat. Az orgazmus stresszoldó hormonokat is termel, mely jobb alvást eredményez.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!