4 hálószobai tabu, ami megszűnik ha igazán komoly a párkapcsolatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Hajlamosak vagyunk mindig mindenért aggódni – ez alól természetesen a szex sem kivétel. Míg a kapcsolatok elején azon izgulunk, hogy passzoljon a kémia, és a stílus, addig később folyton azon agyalunk, hogyan tehetjük még jobbá és izgalmasabbá az együttléteket. Azonban vannak olyan tabunak számító szokások, rutinok, amik egy igazán komoly kapcsolatban már semmit sem jelentenek.

A kapcsolatok indulásakor mindenki megpróbálja a legjobb formáját hozni. Sokan ezt a másik becsapásának ítélik meg, azonban csak arról van szó, hogy szeretnénk megnyerni a kiszemelt szimpátiáját, szeretetét. Emiatt aztán az ágyban is erőn felül igyekszünk teljesíteni. Egyesek „csak” jóval aktívabbak, mint szoktak, mások bevállalósabbak lesznek, megint mások inkább saját igényeiket szorítják háttérbe, hogy a partnerük véletlenül se szenvedjen semmiben hiányt.

Hosszútávon kapcsolatban ezekről szó sem lehet.  Te is arra fogsz törekedni, hogy a szerelmednek jó legyen, de a saját orgazmusod is legalább annyira fontos lesz, ezért aztán egyáltalán nem fogod kínosan érezni magadat, ha kifejezetten a te igényeid kerülnek a középpontba. Nem fog zavarni az sem, ha aktuálisan szinte semmit sem kapsz vissza, mert bár ez nagyon megalázó tud lenni az új viszony indulásakor, a komoly kapcsolatokban pontosan tudod, hogy néhány óra, vagy nap múlva mindent kamatostul visszakapsz.

Nincs miért szerepet játszanod: mindkettőtök érdeke, hogy a hálószobában is maximálisan őszinték legyetek egymással.

Hányszor? Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

A kapcsolatok elején mindenki számon tartja, mennyi az annyi, avagy hányszor bújtatok össze, mikor fogtok találkozni, és akkor is mennyire biztos, hogy ágyba fogtok bújni. A későbbiek során is fogtok még kicsit tervezni, és akkor sem lesz minden őrült spontán, de sokkal lazábban veszitek ezt a kérdést is.

Míg az elején azt érezhetted, szinte „elindultatok a lejtőn” azzal, hogy szex nélkül telt a találkátok, később ez már egyáltalán nem fog eszedbe jutni. Ha van szex, az fantasztikus, de ha csak összebújtok a kanapén, az is pont annyira tökéletes. Semmilyen szinten sem kell rágörcsölnötök a szeretkezésre, és te is nyugodtan elengedheted a korábbi problémáidat, amik esetleg feszélyeztek.

Nem makulátlan a bikini vonalad? Felszedtél két kilót? Jobban látszik a narancsbőröd? Mivel pontosan tudod, hogy a szerelmed imád, te is kevésbé fogsz stresszelni. Természetesen nem ér elhagyni magunkat, de felesleges dolog apró dolgok miatt görcsölni.