Amiért kell a "biztonsági szó" a kemény szexben

Szőke Angéla
Írta: ,

Miért van szükség biztonsági szóra a szexben, mikor enélkül is elég egyértelműen tudtára lehet adni a partnernek, hogy nem jó, vagy fájdalmas, amit csinál? Nos, a szadomazo irányultságú szex esetén ez nem mindig ilyen egyszerű, mivel ott úgyis „eldurvulhat” az aktus, hogy mindkét félnek jólesik. A „safe word” azt jelenti, hogy valamelyik fél számára az aktus kellemetlenné vált és mikor elhangzik, a partner köteles abbahagyni mindent, amit csinál, mert előfordul, hogy a domináns fél kicsit megfeledkezik magáról.

A safe word ma már nemcsak a szadomazo közösség berkein belül használatos, hiszen nemcsak akkor lehet elege valakinek, mikor ki van kötözve vagy forró viaszt csepegtetnek rá. Azért is hasznos, mert segítségével kockázat nélkül tolhatod ki határaidat a szexualitás terén. A biztonsági szó kiválasztásánál tartsd észben az alábbi öt tanácsot.

Csak egyetlen szót válassz

Legyen minél egyszerűbb és olyan, ami gyorsan kimondható. Egy több szóból álló, bonyolult safe word nem célravezető. Ha rövid, könnyen kimondható és lényegre törő, könnyebb lesz használni neked és partnerednek is, hiszen te könnyebben mondod ki, ő pedig könnyebben érti meg. 

Használhatod a közlekedési lámpa elvet

Ha nem csak megállítani szeretnéd partnered, hanem kicsit árnyaltabban szeretnéd irányítani az aktust, a közlekedési lámpa elv lehet számodra a megfelelő. Ha azt mondod „zöld”, azt jelenti, hogy bármit csinál partnered, folytathatja. A sárga arra inti, hogy lassabban vagy óvatosabban mozogjon, a piros pedig azt, hogy álljon le. Ez egy könnyen értelmezhető, hasznos „kódrendszer”. 

Bármilyen szó lehet safe word

A biztonsági szó olyan legyen, amit egyébként nem használsz a hálószobában. Ne legyen az, hogy „igen”, „nem”, vagy „fenekelj el”, mert ezeket a pillanat hevében könnyű félreérteni. Olyan szó kell, ami egyáltalán nem odaillő, hogy a partner egyből reagáljon rá és kellőképpen kizökkenjen. 

Legyen univerzális

Ha több partnerrel tartasz fenn szexuális viszonyt, célszerű, ha mindegyikükkel ugyanazt a safe word-ot beszéled meg. Ha más-más szavakat használsz mindenkivel, az aktus hevében nem biztos, hogy eszedbe fog jutni, melyik a helyénvaló és ez gondot okozhat. Mindegyikükkel közöld és bizonyosodj meg róla, hogy értik, mi a safe word és tudják, hogy használatakor abba kell hagyniuk mindent. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba