Túl jónak érzed magad a párodhoz képest? Ezt jelentheti a kapcsolatodra nézve

Irimiás Alíz
Írta: ,

Hiszem, hogy mindenki számára létezik a nagy Ő, az igazi, akivel képes leélni az életét, és aki mellett megtalálja a boldogságot. Addig azonban, amíg ez elérkezik, randiznunk kell olyanokkal is, akik nem hozzánk valók.

Amikor benne vagyunk egy kapcsolatban, nem láthatjuk objektíven magunkat. Különösen igaz ez, ha fülig szerelmesek vagyunk, hiszen ilyenkor a rózsaszín köd eltorzítja a józan ítélőképességünket, pedig rendkívül fontos volna tisztán látni, és nem vesztegetni az időnket olyan partnerre, aki mellett túl jónak vagy túl kevésnek érezzük magunkat. Persze nehéz az apró jeleknek hinni, amikor hosszú távú kapcsolatra vágyunk, és azt is gondolhatnánk, hogy csupán átmeneti nehézségeket kell áthidalni. Ahhoz, hogy tisztán láss, íme néhány jel, amelyek figyelmeztethetnek, hogy nem ez a te utad.

Folyamatosan kételkedsz magadban

Sokan gyakran a saját bizonytalanságukat szeretnék leplezni azzal, hogy másoknak rossz érzést okoznak. Ha valaki, aki fontos számodra, állandó bizonytalanságban tart, és megkérdőjelezed a saját gondolataidat, érzéseidet, döntéseidet, netalán még bűnösnek is érzed magad, ha elmondod a véleményed valamiről, bántalmazó kapcsolatban élsz.

A partnered nem azért van melletted, hogy büntessen, hanem hogy támogasson, feltétel nélkül szeressen, és értékeljen.

Ez nem azt jelenti, hogy nem mondhat neked ellent, hogy semmit nem kérdőjelezhet meg, amit gondolsz vagy cselekszel, és hogy mindig mindennek úgy kell lennie, ahogy te szeretnéd, de ha állandó kétely gyötör, az megmérgezi a kapcsolatot, és az önbizalmadat is porig rombolja.

Csak egyvalamit szeret benned, azért van együtt veled

Egészségtelen kapcsolatra utal a legtöbb esetben, ha a partnered csak egy-két dolgot szeret benned, és azok miatt van együtt veled. Az, ahogy kinézel, vagy a jó szex, a sok pénz, amit keresel – ha csak ennyit értékel benned, jobb, ha mielőbb kilépsz a kapcsolatból. Ilyenkor érdemes feltenni a kérdést: miért választjuk ezt a kapcsolatot ahelyett, hogy kilépnénk belőle? Mitől félünk?

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!