5 hétköznapi szokás, ami megöli a romantikát a kapcsolatodban

Póta Szilvia
Írta: ,

A mindennapok során egy párnak számtalan problémával kell megküzdenie, így szinte időpazarlásnak tűnik energiát fektetni az apró dolgokba. Pedig a látszólag jelentéktelennek tűnő szokások hosszú távon komoly veszekedésekhez, vagy akár szakításhoz is vezethetnek! Ellentétben azonban az olyan sorsfordító eseményekkel, mint a hűtlenség, ezeken a rossz beidegződéseken egy kis odafigyeléssel könnyen változtathattok!

Ha biztosra veszed a másik szerelmét

Az ember könnyen belekényelmesedik egy kapcsolatba, főleg, ha hosszú évek óta van együtt a párjával. Különbség van azonban aközött, hogy kényelmesen érezzük magunkat valakivel, vagy garantáltnak vesszük a szerelmét.

Utóbbi azt jelenti, hogy nem értékeljük kellően a párunk jelenlétét, törekvéseit. Ahhoz, hogy megőrizd a romantikát hosszú időn keresztül a kapcsolatodban, fontos, hogy észben tartsd: semmi sem biztos!


Így hozhatod vissza a kezdeti lángolást a kapcsolatotokba


Fejezd ki a lelkesedésedet, és mutasd ki elismerésedet a párod iránt. Emelj ki minden nap legalább egy dolgot a párodban, amelyet különösen szeretsz benne.

Hasonlítgatás

A modern társadalom önkéntelenül is az összehasonlítgatásokra épül. A közösségi média ehhez nagyszerű platformot kínál, így összemérhetjük barátainkat, társadalmi életünket, anyagi hátterünket és persze párkapcsolatainkat is.

Egy ilyen kultúrában könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy elégedetlenekké válunk, miközben látjuk ismerőseinket a közösségi oldalakon romantikusan andalogni párjukkal. A valóságban azonban az említett fotók alapján szinte lehetetlen megállapítani, valójában mi az igazság és mi a látszat.

Attól, hogy valaki lelkesen töltögeti fel a fotókat a párjával közösen átélt élményekről, nem biztos, hogy boldog is. Nem érdemes tehát összehasonlítani a kapcsolatokat, helyette inkább fektesd az energiáidat egy romantikus meglepetésbe a párod számára!