Szerelmi tanácsok, amiket inkább ne fogadj meg

Írta: ,

Már a csapból is szerelmi tanácsok folynak, és úgy tűnik, mindenki vérprofi abban, hogyan szerezd és tartsd meg az életre szóló szerelmet. Vannak viszont olyan, egyébként kész tényként kezelt tanácsok, amikről sürgősen le kéne szoknunk – ezek közül sorolunk fel most négyet.

Soha ne feküdjetek le mérgesen Kép forrása: chardphoto.com

1/4 Soha ne feküdjetek le mérgesen

A Nagy Öregek és a csalódások során bölccsé vált örök szinglik előszeretettel hangoztatják, hogy az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban (tudod, a tiszteleten, szereteten, közös elképzeléseken kívül, de ezekkel teljesen egy szinten) az, hogy soha ne feküdjetek le úgy, hogy mérgesek vagytok egymásra.

Eláruljam, mire vezet az, ha este fáradtan, nyűgösen mindenképpen le akarjátok zavarni a veszekedést? Síráshoz, sértésekhez és az idegösszeomlás széléhez. Ha tehát mindketten hosszú napon vagytok túl, csak aludjatok egyet az egészre – másnap rögtön szebbnek látjátok majd a világot, a problémát pedig sokkal, de sokkal kisebbnek, mint amilyennek előző este, kimerülten tűnt.

Túl válogatós vagy! Kép forrása: lovebugsandpostcards.com

2/4 Túl válogatós vagy!

Nagyon sokszor hallottuk már, hogy azért nincs pasi mellettünk, mert túl magasra tesszük a lécet. Ez egészen addig igaz, amíg fehér lovon belovagló szőke, gazdag, okos, sármos, stílusos, megértő, barátságos, vicces, jó hallgatóképességgel megáldott tökéletes egyedet szeretnénk – de egy bizonyos minőség alá igenis nem szabad adnod.

Hogy miért? Mert ha neked fontos, hogy a srác vicces, helyes és még gáláns is legyen, akkor soha nem leszel boldog olyan mellett, akiből hiányzik valamelyik tulajdonság. Csinálj fontossági sorrendet, és anélkül, hogy túl szigorú lennél, igenis ejtsd ki a versenyből a rád nem méltó srácokat. Persze azért, mert nem fehér rózsát, hanem pirosat hoz az első randira, még ne írd le rögtön szegényt!

Ne mondd el, hogy feminista vagy, elijeszti! Kép forrása: iknowhair.com

3/4 Ne mondd el, hogy feminista vagy, elijeszti!

Ha szőrtelenítés-ellenes, tüntetéseken első sorban menetelő, férfimunkáról álmodó feminista csaj vagy, akkor olyan férfit érdemelsz, aki így szeret, ahogy vagy! Persze legtöbben nem vagyunk ilyen extrémisták, de egyáltalán nem szabad eltitkolni egy pasi előtt, hogy te bizony sokra tartod a nőket, és egyenlőséget szeretnél.

Hogy miért nem? Hát azért, mert életed párjának is pontosan ugyanígy kell gondolkodnia, különben arra sem érdemes, hogy szóba állj vele. Ha nem ismeri el, hogy te legalább annyira értékes vagy, mint egy férfi, és annyit is kéne keresned egy ugyanolyan munkáért, mint neki, akkor ha összejöttök sem fogja soha megváltoztatni a véleményét – te pedig miért akarnál egy hímsoviniszta bunkóval együtt lenni?

Mindig válassz kevésbé jó pasit, mint amilyen te vagy csajban! Kép forrása: candaceberry.com

4/4 Mindig válassz kevésbé jó pasit, mint amilyen te vagy csajban!

Ha minden alkalommal, amikor ezt hallom, kapnék egy ötforintost, már kis túlzással milliomos lehetnék.

Ebben az elméletben (azon túl, hogy elképesztően számítónak hangzik) az a legnagyobb probléma, hogy feltételezi, hogy a szerelmet úgy választjuk magunknak – pedig igazán szerelmesek nem úgy leszünk, hogy kiválasztjuk a legjobban hozzánk illő embert, és azt mondjuk, hogy akkor mostantól őt szeretjük.

Soha nem tudhatod, mi fog meg valakiben, így azt sem tudod kiszámolni, hogy jobban fog-e kinézni, mint te, vagy sem – és nem is ez a lényeg. Ha szerelmes leszel, mindenképpen ő lesz a legjobb pasi a világon, te pedig számára a legszebb csaj az egész bolygón.