5 ok, amiért rengetegen benne maradnak egy rossz kapcsolatban

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 ok, amiért rengetegen benne maradnak egy rossz kapcsolatban

Minden szerelem más és más – egyes kapcsolatok viszont úgy haldokolnak, hogy abból kívülről az égvilágon semmi sem látszik. De milyen okok állhatnak a háttérben, ha képtelen vagy szabadulni egy igazán rossz kapcsolatból?

Ha kicsit keresgélsz az interneten, láthatod, hogy az emberek két dologtól rettegnek igazán, legalábbis ami a kapcsolatokat illeti. Részben félnek, hogy egyedül maradnak, sosem lesz komoly kapcsolatuk, nem házasodnak meg, vagy szakítanak, elválnak, ugyanakkor tartanak az elköteleződéstől is.

Amíg nem volt komoly kapcsolatod, attól rettegtél, hogy soha nem is lesz, most pedig attól félsz, milyen lesz az életed, ha szakítotok és végleg elveszíted őt.

Miért ne maradj benne? Természetes, hogy félsz az ismeretlentől, ezzel mindenki így van, főleg akkor, ha már nem csak arról van szó, hogy kijelentitek: „akkor mától nem járunk”. De minden csak addig ijesztő, amíg le nem győzöd… Általában könnyebben, mint gondoltad volna.

Csak a jóra emlékezel Kép forrása: tumblr, 500-daysofart

A legtöbb nő hajlamos csak és kizárólag a jó dolgokhoz ragaszkodni, holott a kapcsolata már réges-régen tönkrement. Furcsa ellentéte ez annak a megállapításnak, mely szerint a gyengébbik nem jóval tovább és sokkal mélyebben őrzi magában a sérelmeit!

Mégis, azt a kapcsolatot, amit már csak az emlékek tartanak életben, nem igazán érdemes túl sokáig fenntartani. Az persze természetes folyamat hogy, időnként kicsit eltávolodtok egymástól. A kérdés az, hogy képesek vagytok-e ezt felismerni, tenni ellene, vagy lehúztok még néhány évet egymás mellett úgy, hogy teljesen kihűltek köztetek az érzelmek…

Miért ne maradj benne? Igaz, hogy a vad, lángoló szerelem nem tartható fenn örökre, de nem mindegy, mi váltja fel: tisztelet, szeretet, törődés, vagy éppen mérhetetlen unalom?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv