7 pszichológiai trükk, hogy a pasid évtizedekig szerelmes maradjon beléd

Szirák Viki
Írta: ,
7 pszichológiai trükk, hogy a pasid évtizedekig szerelmes maradjon beléd

Kép forrása: Sorin Sîrbu/unsplash.com

A pszichológia segítségével elképesztő dolgokat lehet elérni! Akár pár perc alatt megkedveltetheted magad másokkal, kiderítheted, milyen személyiségtípussal van dolgod, sőt, a párkapcsolataidban is előnyödre fordíthatod ezt a tudományt. Néhány apróságot bevetve ugyanis nem csak elérheted, hogy valaki beléd szeressen, de az érzései évtizedekkel később sem fognak változni.

Mielőtt belemennénk részletesen abba, hogyan érheted el, hogy a szerelem kialakuljon és hosszú ideig megmaradjon, érdemes pszichológiai irányból megközelíteni mindezt. Még ha nem is tudatosul benned, neked, és mindenki másnak is van a fejében egy képzeletbeli lista. Ezen a listán számtalan kritérium szerepel, amelyeknek meg kell felelnie a jövendőbeli párodnak. A szakértők ezt „szerelmi térképnek" nevezik. Ha valakire nem igaz akár csak egy is a felsoroltak közül, automatikusan kizárod a játékból, és legjobb esetben is csak barátok maradtok. Ez az oka annak, hogy míg egyesekbe őszintén bele tudsz szeretni, másoknál ez fel sem merülhet.

Noha mindenkinek egyedi szerelmi térképe van, a részletek 5 kritérium függvényében változnak: 1. Értékek, 2. Nézetek, 3. Múltbeli élmények, 4. Háttér, 5. Korábbi kapcsolatok.

Ez az öt pont, és a hozzájuk kapcsolódó tapasztalatok tehetnek arról, hogy például a legjobb barátnőd őrülten szerelmes egy pasiba, aki szerinted teljesen átlagos, és nem is különösebben vonzó. Ez a férfi ugyanis az ő szerelmi térképéhez passzol, a tiédhez pedig nem.

Ennek kalkulálása egyáltalán nem tudatosan történik meg, egyszerűen csak tudat alatt, egy találkozás során elkezdi figyelni az agyad, minek felel meg a srác, és minek nem. És most következik a lényeg: mire kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy valaki viszonozza az érzéseidet? A következőket muszáj figyelembe venned!

Mi van akkor, ha egy férfi megfelel a te szerelmi térképednek, és elkezdenek érzések kialakulni nálad, de ő láthatóan még nem döntött?

Ilyenkor fontos, hogy egy kicsit utánanézz annak, kivel is ismerkedsz igazán.

Ha sokat tudsz róla, tudatosan meg tudsz felelni az ő listájának.

Például derítsd ki, mi a hobbija: ha szeret utazgatni, sportolni, és gyakran kirándul, biztosan elvárás nála, hogy a párja is hasonló beállítottságú legyen.

Szereti az olyan filmeket, amelyeket nem csak nézni kell, hanem közben gondolkodni is?

Akkor tuti, hogy egy intelligens férfiről beszélünk, akinek fontosak a mélyen szántó beszélgetések.

Ha ezeket tudod, máris képes leszel olyan oldaladat megmutatni neki, ami megegyezik a szerelmi térképével.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!