A pasidnak van egy lány barátja? 5 tipp, hogy jóban legyetek

Szőke Angéla
Írta: ,

Aki azt mondja, hogy nem létezik fiú-lány közötti barátság, még nem volt olyan szerencsés, hogy megtapasztalhasson egy őszinte, plátói kapcsolatot az ellenkező nemmel. Vannak fiú barátaid? Akkor teljesen elképzelhető, hogy a párodnak is van lány barátja. Ilyenkor nem kell egyből rosszra gondolni, hiszen ha te sem szeretnél semmit a srác haverjaidtól, akkor valószínű, hogy az a lány sem szeretne semmit a pasidtól. Az ilyen baráttal érdemes jóban lenni, hiszen ahogy a mondás tartja: tartsd közel a barátaidat, az ellenségeidet pedig még közelebb. Az alábbi öt tipp segít, hogy jó kapcsolatot alakíts ki vele még akkor is, ha esetleg féltékeny vagy rá.

1. Ismerd meg

A párod bizonyára azt szeretné, hogy jóban legyetek, de ahhoz beszélgetni kell egymással. Kérdezd meg, honnan ismerik egymást – akkor is, ha esetleg a barátod már elmesélte.

Ha esetleg volt közöttük valami, kérdezd meg, miért szakítottak. Ha tőle hallod az őszinte választ, könnyebb lesz elviselni, sőt lehet, hogy a féltékenységed is elmúlik.

Beszélgess vele, biztosan lesz bennetek valami közös. Ha kiderül például, hogy ő is Szex és New York rajongó, vagy szereti a kutyákat, már könnyebb lesz az ismerkedés. Találkozhattok kettesben is, nyugodtan hívd el kávézni, de vigyázz, hogy ne légy tolakodó.

2. Ne játszd meg magad előtte

Ne próbáld magad másnak mutatni, mint ami vagy, csak azért, hogy a kegyeibe férkőzz. Egyrészt fárasztó lesz hosszú távon fenntartani a színjátékot, másrészt valószínűleg át fog látni a szitán. Ha nem igazán találjátok a közös hangot, az sem baj, hiszen nem kell feltétlenül legjobb barátnőkké válnotok, azonban ha társaságban vagytok, azért szakíts rá időt, hogy odamenj hozzá és megkérdezd, hogy van. Hidd el, értékelni fogja és emlékezni fog rá.

Kép forrása: photographee.eu/Depositphotos.com

3. Ne félj a segítségét kérni

Köztudott pszichológiai trükk, hogy ha szeretnéd, hogy valaki megkedveljen, kérj tőle egy kisebb szívességet. Ha például szeretnéd meglepni valamivel a párod, nyugodtan kérd ki a lány tanácsát az ajándékkal kapcsolatban. Egyrészt valószínű, hogy jobban ismeri a srácot, mint te – egyelőre –, másrészt ha látod, hogy őszintén, kedvesen segít, meggyőződhetsz arról, hogy tényleg nem áll szándékában ellopni tőled a szerelmed.