Nyaggatással semmit nem érsz el egy férfinál - 5 tipp, ami sokkal hatásosabb

Szőke Angéla
Írta: ,

A kutatások szerint nyaggatni valakit ugyanolyan kellemetlen a nyaggatónak, mint annak, aki ezt elszenvedi, így mindkét fél érdeke ezt elkerülni. Szinte minden kapcsolat állandó konfliktusforrása a házimunka, ezért fontos, hogy az ebből fakadó feszültségekre a pár megoldást találjon. A veszekedés, zsarolás, panaszkodás és kiabálás helyett konstruktívabb egy kis kedvességgel és fifikával megközelíteni a helyzetet, ebben nyújthat segítséget az alábbi öt tipp.

1. Mindig csak egy kérés

Tudjuk, hogy a nők egyszerre tíz dolgok képesek csinálni, míg a férfiak csak egy dologra tudnak összpontosítani. Erre a válasz valószínűleg az evolúcióban keresendő, hiszen a sok gyerekre egyszerre figyelni mindig a nők dolga volt, míg a férfiak csak az elejtendő zsákmányra kellett, hogy fókuszáljanak. Ha ezt megértettük és elfogadtuk, próbáljuk meg párunkat mindig csak egyetlen dologra megkérni, hiszen ha felsorolunk neki pár feladatot, túlterheltnek érzik majd magukat és jóval kisebb lelkesedéssel állnak majd neki.

Kérd meg kedvesen a legfontosabb elvégzendő feladatra és ha látja, hogy tényleg csak arra az egy dologra kéred, nehezebben fog tudni kibújni az elvégzése alól. 

2. Lehengerlő kedvesség

Egy felmérés szerint a férjeket feleségükben az állandó nyaggatás idegesíti a legjobban, hiszen ezt jelölték meg, mint legirritálóbb dolog a házastársukkal kapcsolatban. Mivel tehát a nyaggatás általában nem hoz náluk eredményt, mással kell próbálkoznunk, ez pedig nem más, mint az ellenállhatatlan kedvesség. Dicsérd egy kicsit, azt minden férfi szereti. Mondd neki, milyen jó, hogy mindig számíthatsz rá és milyen hálás vagy neki ezért. Ha olykor ezt hallja, sokkal szívesebben fog segíteni, mivel továbbra is azt szeretné, hogy a hősöd legyen.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató