Nevetséges randiszabályok az '50-es évekből: jó, hogy ma már nem kell eképpen viselkednünk

Zabolai Margit
Írta: ,

Ó, azok a régi szép idők, mikor bájosan öltöztek a nők és lovagiasak voltak a férfiak… Filmeken meg képeken nézni az elmúlt évtizedeket talán jó dolog, de azért ha jobban belegondolunk, milyen normák határozták meg a mindennapi élet olyan egyszerű dolgait is, mint például egy-egy randi, talán jobb, hogy nem ebbe a korba születtünk.

Már hogy készpénzzel, tekintve, hogy az ’50-es években nem igen voltak kártyaleolvasók a sarki éttermekben, az pedig, hogy bármiért is egy nő fizessen, egészen elképzelhetetlen és megalázó volt.

Egy randevú klasszikus forgatókönyve szerint a férfinál elég pénz kellett, hogy legyen, hogy kifizessen mindent, amit hölgy társasága megkívánt, vagy amihez kedvet kapott, amíg vele volt.

Ma már szerencsére nem gondolja úgy senki, hogy egy randi során egy férfinak partnere minden egyes kiadását fedeznie kell, amíg az ő „felügyelete” alatt van, és bár még mindig gyakori, hogy a férfi fizeti például a kávét, teljesen bevett dolog, hogy a partnerek a randi végén elfelezik a cechet.

Egy randimeghívásra nemet mondani csak úgy nem lehetett egy hölgynek.

Ha valamiért mégis nagyon ódzkodott attól, hogy az őt meghívó férfi társaságában töltsön némi időt, akkor bizony nagyon alapos és kikezdhetetlen indokot kellett találnia erre, ráadásul gyorsan – a felkérésre ugyanis illett azonnal válaszolni!

A sajnos nem érek rá vagy a „most nem keresek kapcsolatot” itt nem volt elegendő, alapos ok híján durva gorombaságnak számított nemet mondani egy meghívásra.

Tiszta szerencse, hogy ma már nem kell kifogásokat keresni és megindokolni, miért nem mész valahová, ahová nincsen kedved menni, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem kötelező megjelenned senki kedvéért sehol, ahol nem akarsz.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató