5+1 nőtípus, akit tényleg nem szabad feleségül venni

Jankovics Anna
Írta: ,
5+1 nőtípus, akit tényleg nem szabad feleségül venni

Női alapművet olvastam, immár sokadjára. Valami miatt ezen fejezeten mindig tovább siklottam, most viszont beleolvastam, és a témánál le is ragadtam. Alapvetően a könyv igen érdekes, és határozottan állíthatom, hogy nagyon hasznos, ám ez a fejezete rettentően hím soviniszta. Talán van benne némi igazság, de úgy vélem, hogy idejétmúlt. Amikor íródott, a hímsovinizmus még elfogadott volt. Tehát, lássuk, kit nem szabad feleségül venni... és itt most nagyot mosolyogtam.

A krónikus beteg nő
,,Aki azonban normális módon szeretné élvezni az életet, az vigyázzon és beteg lánnyal sose jusson odáig, hogy közöttük a házasság gondolata akár csak szóba is kerülhessen. (…) hogy magasabb rendű életet éljenek, ... egészséges asszonyra van szükség.”
 
Bárki bármikor lehet beteg, bármely betegség bármikor gyógyíthatóvá válhat. Mára már tudjuk, hogy az életet nem csupán ,,hedonista” módjára lehet élvezni, és azt is tudjuk, hogy ez nem egyenlő a ,,magasabb rendű élettel”.
A gyermeteg nő

,,Az infantilis nőtípusok közé tartozik az ,,apródfigura”. Bájos látvány, remekül lehet vele korcsolyázni, de a házasságban az ilyen ,,baba” nem állja meg a helyét.

Medencéje szűk, ami a szülésnél nehézséget okoz. (…) szexuális érzékenysége nem több annál, mintha egy kislányt csiklandoznának.” 

 
A könyv tovább taglalja, hogy ez a fajta nőtípus fizikailag miért nem alkalmas a szexuális életre – mindezt sértően, anatómiai részletességgel, porig alázva a női nemet.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!