Milyen férfi illik egy sikeres nő mellé?

Írta: ,

Állítólag a férfiak még mindig félnek az okos és sikeres nőktől. De akkor hogyan találjon párt magának egy olyan nő, akinek szárnyal a karrierje? Megkértük olvasóinkat, mondják el, szerintük milyen pasi illik a karrierjében, és úgy általában az életében sikeres nő mellé.

Julcsi, 30, nyelvtanár

1/6 Julcsi, 30, nyelvtanár

„Képzelj el egy mérleghintát, amin egy vékony és egy kövérkésebb gyerek ül. A vékony fent kalimpál a lábával, tériszonya van, talajvesztett, a másik pedig csak ül lent, és nincs, aki felrepítené. 

Közben pedig mindkettő egyedül van, és egyáltalán nem élvezik a játékot.

Nos, szerintem egy kapcsolat is akkor működik, ha két egyenrangú félből áll. Egy erős nőből és egy erős férfiból, vagy egy gyenge nőből és egy gyenge férfiból. Másnak nincs értelme.”

Anna, 27, coach

2/6 Anna, 27, coach

„FÉRFI – csupa nagybetűvel. Aki éppen olyan határozottan áll a világban, mint maga a NŐ.

Élvezi és éli az életet, fejleszti önmagát, törekszik rá, hogy napról napra jobb legyen és adni tudjon.

Egy erős férfi, aki nem retten meg az erős nőtől, még akkor sem, ha a nő éppen elgyengül. És önmagát sem veti meg egy-egy kihagyott lehetőségért, hiszen tudja, hogy a kudarc benne van a pakliban.

A másikra társként tekint, akivel egymást támogatva, szeretve és biztatva haladnak előre – ahelyett, hogy a vereségtől való félelemben kapaszkodnának össze."

Eszter, 29, marketinges

3/6 Eszter, 29, marketinges

„Egy még erősebb! Én kifejezetten kemény és erős ember vagyok, és mindig azt hittem, hogy egy olyan pasi passzol mellém, aki visszafogottabb, nyugodtabb, és kevésbé ambiciózus.

Több ilyen barátom is volt, de sosem éreztem jól magam, mert nem tudtam nő lenni. Úgy éreztem, én vagyok a "férfi" a kapcsolatban, és ez az önbizalmamra nem volt jó hatással.

Aztán jött valaki, aki nálam is pörgősebb és sikeresebb volt, és azóta hihetetlen módon motiváljuk egymást, és még magasabbra törünk!”

Zsuzsi, 32, dietetikus

4/6 Zsuzsi, 32, dietetikus

„Olyan férfi, aki támaszt nyújt, támogatja a másikat, és akinek az önbizalmát nem dönti le az, ha a nő sikeresebb.

Aki a háttérből segíti a másikat, hogy még sikeresebbé válhasson.

Aki, ha kell, otthon marad a babával, hogy a nő tovább építhesse a karrierjét. Aki azt is el tudja viselni, ha nem ő a családfenntartó. A 21. században szerintem ez alapvető.”

Emese, 36, üzletkötő

5/6 Emese, 36, üzletkötő

"Egy erős, magabiztos férfi. Egy nő szerintem csak akkor tudja valódi társának tekinteni a pasit, ha fel tud nézni rá bizonyos területeken. Ha minden tekintetben a nő az erősebb, akkor könnyen felcserélődhetnek a szerepek.

De minek legyek együtt egy olyan pasival, aki nem viselkedik úgy a kapcsolatban, mint egy férfi? Aki nem tud döntéseket hozni, aki hagyja, hogy teljes mértékben a nő irányítsa a kapcsolatot? Erős nőként is azt várjuk, hogy a férfi például kérje meg a kezünket, és mi igent mondhassunk.

Két erős egyéniség összecsiszolódása viszont nem megy kisebb-nagyobb súrlódások nélkül, ezért sokan feladják. Szerintem viszont megéri, mert így egy valóban jól működő, tartós kapcsolat alakul ki."

Betti, 35, közgazdász

6/6 Betti, 35, közgazdász

„Évekig éltem egy olyan férfi mellett, akivel állandó konfliktusunk volt abból, hogy nem bírja elviselni, ha nekem jobban megy a szekér.

Rám is negatívan hatott az egész, mert nem tudtam felnézni rá. Nem tudtam visszafogni magamat, és folyamatosan beszóltam neki, amitől még rosszabbul érezte magát.

Szóval számomra fontos, hogy ő maga is sikeres legyen. De persze ez mindenkinél máshogy van.”

Neked mi a véleményed a témáról?