Miért fáj annyira, ha valakinek te csak a második választása vagy?

Szirák Viki
Írta: ,
Miért fáj annyira, ha valakinek te csak a második választása vagy?

Kép forrása: unsplash

Mindenki szeretne első lenni, mindegy, hogy egy versenyről beszélünk, vagy akár csak arról, hogy a párod számára hogy áll össze a fontossági sorrend. Azonban néha bármennyire is igyekszünk, egyszerűen nem tudunk eljutni az első helyre; és sajnos előbb-utóbb mindenki megtapasztalja, milyen érzés az, amikor valaki csak másodikként választja őt. És oka van annak, hogy ezt miért olyan nehéz elfogadni...

Azt mondják, az életben milliónyi választásunk van, nekünk pedig csak dönteni kell, mit akarunk. Noha jó érzés tudni, hogy nem mindig csak egyetlen lehetőségünk van, akár karrierről, akár a kapcsolatainkról van szó, ez a helyzet mégis gyorsan keserédessé válhat, ha ráébredsz, hogy emiatt egyes embereknek te sosem leszel az első választásuk. Számtalan szituációban megmutatkozhat ez. Lehet, hogy van egy olyan férfi az életedben, aki mindig csak akkor kopogtat be az ajtódon, ha egy bizonyos valaki elutasítja őt.

Lehet, hogy a párod az a személy, akiről megtudod, hogy valójában mással szeretett volna együtt lenni, de nem kapott esélyt, és csak ezért hívott el téged randizni. Sőt, az is lehet, hogy a pasi, akivel ismerkedsz egy ideje, még nincs túl az exén, és ha tehetné, valójában inkább vele lenne. A lista pedig hosszasan folytatódhatna azokkal a szerelmekkel, akik sosem tudták igazán viszonozni az érzéseidet...Az egyik legrosszabb dolog ebben a helyzetben, hogy egyszerűen nem tudsz haragudni rá. Helyette inkább mindig saját magadat hibáztatod, mert úgy érzed, mindegy, mit teszel, sosem leszel elég jó. Folyton azt gondolod, hogy te csinálsz valamit rosszul, veled van a baj, és talán nem talál elég szépnek vagy különlegesnek. Titokban úgy érzed, a második helynél még az is jobb lenne, ha egyáltalán nem lennél opció a pasi számára: mert az, hogy te vagy a következő választása egy másik nő után, azt jelenti számodra, hogy lehetnél sokkal jobb is. Még akkor is, ha te már minden tőled telhetőt megtettél.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)