Te is a leghelyesebb pasira vársz? Egy kutatás szerint boldogabb lehetsz egy kevésbé vonzó férfival

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Te is a leghelyesebb pasira vársz? Egy kutatás szerint boldogabb lehetsz egy kevésbé vonzó férfival

Kép forrása: JDMason/unsplash.com

Kislányként mindannyian arról álmodunk, hogy egyszer majd boldog házasságban élünk egy olyan vonzó férfival, aki iránt mindenki csak epekedik – ő viszont kizárólag értünk van elájulva. Aztán idővel felnövünk, és rá kell jönnünk, hogy a túlságosan is jóképű férfiak a legtöbbször kifejezetten problémásak, és kevés kivételtől eltekintve rengeteg fájdalmat okoznak. Persze, ez a kevés kivétel éppen elég ahhoz, hogy továbbra is reménykedjünk, és ne tudjunk ellenállni a csábos mosolyoknak, a huncut pillantásoknak és a kidolgozott felsőtesteknek. Most azonban már nem csak elmélkedhetünk: kutatási adataink is vannak arról, miért nem érdemes görcsösen ragaszkodunk az Adoniszokhoz.

A legtöbb pasi tudja, ha szívdöglesztő

Ahogy a vonzó nők többsége tökéletesen tisztában van az adottságaival, úgy nincsenek ezzel másként a férfiak sem. Általában kétségük sincsen arról, mennyire könnyen le tudják venni a lábaikról az ellenkező nem tagjait, és többségük örömmel él is a kínálkozó lehetőségekkel. Ez már önmagában is a problémák melegágya lehet, de a későbbiekben, a párkapcsolatokban is gondokhoz vezethet. A leggyakoribb nézeteltérést azonban nem kifejezetten a félrelépések jelentik, hanem a hétköznapok.

A felmérések alapján az átlagon felüli esztétikai képességekkel rendelkező férfiak és nők is hajlamosak rá, hogy egyfajta piedesztálra emeljék magukat – mintha bármilyen kitüntetés, megkülönböztetett figyelem járna azért, hogy ennyire jól néznek ki.

Ez belátható problémákat okoz a mindennapok során, és egyértelműen megnehezíti, hogy a kapcsolatok elmélyüljenek, tartalmasabbá váljanak. 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!