Folyton érintkezni akar vagy eltol magától? A szeretet kifejezésének legfurább módjai

Írta: ,

Ahány ember, annyi szokás. A szeretetünket sem egyformán mutatjuk ki. Sokszor, aki iránt gyűlöletet érzel, az hirtelen átfordul szeretetre és rájössz, hogy mindig is az volt. A szeretet a legszenvedélyesebb érzés, ami képes bármit kihozni az emberekből, így nem meglepő, ha te sem a szokásos módon fejezed ki valaki iránt.

Ha valaki bunkó… Kép forrása: instagram.com

1/6 Ha valaki bunkó…

Már egészen kiskorunktól tudjuk, hogy azoknak a fiúknak tetszünk a legjobban, akik eltaszítanak maguktól és folyamatosan gúnyos, sőt egyenesen bunkó megjegyzésekkel illetnek.

A legtöbben ezt kinövik felnőttkorukra, de akadnak olyanok is, akik még harminc évesen is így szeretnék tudatni a nőkkel, hogy bizony kedvelik, vagy esetleg szeretik őket.

Ez általában egy védekezési mód, viszont akár kapcsolatokba is kerülhet ez a kifejezési mód.

Ha valaki kiabál… Kép forrása: frenchbydesignblog.com

2/6 Ha valaki kiabál…

Sokszor azokkal szemben engedjük meg a legtöbbet, akiket nagyon szeretünk. Kiabálunk velük, ajtót csapkodunk és tányérokat törünk.

Ha ismerős a helyzet, akkor tudod, hogy ezt csak olyan emberrel szemben tudod megcsinálni, akiről tudod, hogy nem fut el és ott fog várni akkor is, mikor lehiggadtál és bocsánatot kérsz tőle.

Jellemző ez a viselkedés a heves szerelmesekre, akik annyira intenzíven élik meg a boldogságot és a problémákat is, hogy egyik pillanatban még egymást ölelgetik, a másikban viszont már a kiabálásuktól hangos az egész lakás.

Ha valaki folyton érintkezni akar veled… Kép forrása: junebugweddings.com

3/6 Ha valaki folyton érintkezni akar veled…

Ez nagyon kedves dolog, de sokak számára már frusztráló is lehet, főleg, ha túlzásba viszik.

Ilyenkor az illető annyira kötődik hozzád, hogy folyamatosan a közeledben akar lenni és érintkezni veled.

Az ilyen személyek rettegnek attól, hogy magukra hagyod és egyedül maradnak.

Valószínű nagyon nagy szeretethiánnyal küzdenek, ezért értékeld, hogy ennyire szeretnek, de ugyanakkor vigyázz is, mert távolságtartásoddal könnyen összetörheted a szívüket.

Ha eltol magától… Kép forrása: tumblr.com, studdedrose

4/6 Ha eltol magától…

Van, hogy szeretsz valakit, de mégis eltolod magadtól olyan messzire, amennyire csak tudod. Hogy miért?

Lehet, hogy te már látod azt, hogy mennyire különböztök és valaki más mellett jobb helye lenne.

Ez nem önfeláldozás, csak nagyon nagy szeretet a másik iránt. És talán a legnehezebb döntések egyike. Az, hogy valaki ilyen lépésre szánja el magát megmutatja, hogy mennyire fontos számára a másik.

Képes még a saját boldogságát is feláldozni tudván, hogy a szerelmének egy jobb életet biztosítson.

Ha átnéz rajtad… Kép forrása: sincerelykinsey.com

5/6 Ha átnéz rajtad…

Van, amikor két ember rossz időben találkozik egymással. Esetleg mindketten házasok, vagy kapcsolatban vannak. Ilyenkor is lángol köztük a szikra, de úgy próbálják elnyomni az elnyomhatatlan érzést, hogy átnéznek egymáson.

Ha azt érzed, hogy valakivel különös érzelmeket tápláltok egymás iránt, viszont nem érted, hogy miért néz keresztül rajtad folyamatosan, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy megőrül érted és ő is ugyan azt érzi irántad, amit te iránta.

Agape szeretet Kép forrása: mrspandp.com

6/6 Agape szeretet

Ez gyakorlatilag a feltétel nélküli szeretetet jelenti, ami teljesen önzetlen és elkötelezett.Miért fura? Mert az az alapja, hogy tegyen bármit is a másik, te szeretni fogod. Nem számít, hogy mit tett, vagy tesz a párod, te mellette állsz. Miután vágysz erre az érzésre és akarod is, hamarosan a valóságban is megjelenik.

Ami a másik furcsaságot okozza talán az az, hogy közben te nem várod ezt el a másik féltől, kizárólag a saját érzéseidre és a köztetek lévő harmóniára koncentrálsz.