5 tipp férfiaktól, ha azt szeretnéd, hogy a pasid megnyíljon és beszéljen az érzéseiről

Szőke Angéla
Írta: ,

A férfiak számára látszólag nem olyan fontos a beszéd, mint a nőknek, ezért nehezebben megy nekik a kommunikáció. Különösen akkor zárkózottak, ha arra kerül a sor, hogy az érzéseikről beszéljenek. Ha a te párod is ilyen és nehezen nyílik meg, ne add fel. Férfiakat kérdeztünk a témáról – az ő tippjeik segítenek abban, hogy szerelmed jobban kitárulkozzon neked az érzéseivel kapcsolatban.

Mint sok mindenben egy kapcsolaton belül, ebben az esetben is a nőnek kell példát mutatni. Ugyanis ha a lány nem megy mélyebbre a szokásos csevegés szintjénél, egy fiú magától nemigen fog, azonban ha te megnyílsz, a társad is ugyanerre motiválod. Ákos (26) szerint ez alapfeltétel, ha azt akarja barátnője, hogy ő is megnyíljon.

„Ha a barátnőm elmeséli egy régi, fájdalmas szakítását, vagy azt, hogy kiskorában csúfolták, én is elmesélek egy olyan történetet magamról, ami a témához kapcsolódik. Lehet, hogy magamtól nem mesélném el, de így más a helyzet és szívesen elmondom.”

Értékelj minden alkalmat, amikor a fiú kitárulkozik neked, de ne vidd túlzásba. A fiúk általában ezután nem igénylik az ölelést, hanem elég egy bólintás, vagy ha könnyedén megérinted a karját.

Balázs (38) a következőt tanácsolja.

„Ha elmesélünk valami személyes dolgot, ne boruljatok a nyakunkba, hogy „jaj, de jó, hogy végre megnyíltál és beszéltél az érzéseidről!” Ezt cikinek fogjuk érezni és legközelebb inkább hallgatunk.”

Arra, hogy hogyan reagáljunk helyesen, Balázs ennyit felelt:

„Csak hallgassatok meg minket és kész, nem kell a megható ölelkezés.”

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv