Ezért találod meg nehezen a Nagy Őt, ha intelligens vagy

Írta: ,

A Nagy Őt csak kevesen találják meg varázsütésszerűen, általában sokévnyi próbálkozást, jó néhány csalódást és lemondást követően lelünk csak rá életünk párjára. Gyakran a körülmények sem segítenek túl sokat, és még nehezebb a helyzeted akkor, ha az átlagosnál intelligensebb vagy. De vajon miért?

Inkább egyedül vagy Kép forrása: st-jr.deviantart.com

1/5 Inkább egyedül vagy

Nincs azzal semmi baj, ha te inkább egyedül akarsz lenni ahelyett, hogy egy rossz kapcsolatban tengődj, sőt! Igazából ez a helyes döntés.

Mégis, ez inkább akkor érvényes, ha egy hosszú és rosszul működő kapcsolatból próbálsz kimászni, hiszen ha már most tisztában vagy a végkifejlettel, akkor valóban csak időpocsékolás minden próbálkozás. 

Azonban magasabb intelligenciával hajlamosabb lehetsz arra, hogy az első, kevésbé pozitív benyomás hatására visszavonulót fújj.

Ennek az oka az lehet, hogy mindig a 100%-ra törekszel, nem csak az életedben, hanem a párkapcsolatodban is. A gond ezzel az, hogy sokszor még a mesékben sem alakulnak egyből jól a dolgok... Vajon hány potenciális partnert szalasztasz el a túl óvatos hozzáállással?

Mindent túlanalizálsz Kép forrása: flickr, Inessa

2/5 Mindent túlanalizálsz

Az intelligens emberek hajlamosak arra, hogy mindig mindent túlbonyolítsanak, és rengeteget analizáljanak. Ez szörnyen idegesítő tud lenni számodra is, és nem csak akkor, amikor éppen partnert keresel.

De elhiheted, a leendő barátod sem túl boldog az elemzésektől! Főleg nem akkor, ha mindig tiszta lapokkal játszol, és azonnal látszik az arcodon, a viselkedéseden, ha valami nem tetszik.

Nem sok értelme van már az ismerkedés küszöbén túlanalizálni a másikat (mondjuk később sincs), nem szabad levonnod messzemenő következtetéseket egy-egy válaszból, reakcióból!