Ezért találod meg nehezen a Nagy Őt, ha intelligens vagy

Írta: ,

A Nagy Őt csak kevesen találják meg varázsütésszerűen, általában sokévnyi próbálkozást, jó néhány csalódást és lemondást követően lelünk csak rá életünk párjára. Gyakran a körülmények sem segítenek túl sokat, és még nehezebb a helyzeted akkor, ha az átlagosnál intelligensebb vagy. De vajon miért?

Inkább egyedül vagy Kép forrása: st-jr.deviantart.com

1/5 Inkább egyedül vagy

Nincs azzal semmi baj, ha te inkább egyedül akarsz lenni ahelyett, hogy egy rossz kapcsolatban tengődj, sőt! Igazából ez a helyes döntés.

Mégis, ez inkább akkor érvényes, ha egy hosszú és rosszul működő kapcsolatból próbálsz kimászni, hiszen ha már most tisztában vagy a végkifejlettel, akkor valóban csak időpocsékolás minden próbálkozás. 

Azonban magasabb intelligenciával hajlamosabb lehetsz arra, hogy az első, kevésbé pozitív benyomás hatására visszavonulót fújj.

Ennek az oka az lehet, hogy mindig a 100%-ra törekszel, nem csak az életedben, hanem a párkapcsolatodban is. A gond ezzel az, hogy sokszor még a mesékben sem alakulnak egyből jól a dolgok... Vajon hány potenciális partnert szalasztasz el a túl óvatos hozzáállással?

Mindent túlanalizálsz Kép forrása: flickr, Inessa

2/5 Mindent túlanalizálsz

Az intelligens emberek hajlamosak arra, hogy mindig mindent túlbonyolítsanak, és rengeteget analizáljanak. Ez szörnyen idegesítő tud lenni számodra is, és nem csak akkor, amikor éppen partnert keresel.

De elhiheted, a leendő barátod sem túl boldog az elemzésektől! Főleg nem akkor, ha mindig tiszta lapokkal játszol, és azonnal látszik az arcodon, a viselkedéseden, ha valami nem tetszik.

Nem sok értelme van már az ismerkedés küszöbén túlanalizálni a másikat (mondjuk később sincs), nem szabad levonnod messzemenő következtetéseket egy-egy válaszból, reakcióból!

Néha időpocsékolásnak tartod Kép forrása: ladyslider.com

3/5 Néha időpocsékolásnak tartod

Akár rossz tapasztalatok miatt, akár azért, mert az egész szerelmi életet túlanalizáltad, úgy érezheted, hogy a párkeresés és egy kapcsolat fenntartása is időpocsékolás. Mindenkinek vannak ilyen időszakai, szóval nem kell elkeseredned, ha néha padlón vagy és senki sem kelti fel igazán az érdeklődésed!

Gond akkor lehet, ha már évek óta azért utasítod el az ígéretes jelölteket, mert úgy véled, a legtöbb kapcsolat egyszer úgyis véget ér, és sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem fog működni, mint annak, hogy igen.

Jó, ha vársz az igényeidnek megfelelő partnerre, de mivel elég magasra tetted a mércét, neked is engedned kell egy keveset a cél érdekében.

Időnként te riasztod el őket Kép forrása: weheartit.com

4/5 Időnként te riasztod el őket

A legtöbbször a férfiak rettegnek azoktól a nőktől, akik nem csupán vonzóak, hanem intelligensek is – kicsit úgy érzik, sokkal több elvárásnak kell megfelelniük, mint amire képesek.


Tudományos tény: a férfiak tényleg félnek az okos nőktől


Gyakran nincs igazuk, de általában nem jutnak el a főpróbáig… Néha kicsit magadat is elemezd, ne csak a környezetedet! Nem vagy esetleg túl szigorú, távolságtartó vagy lekezelő?

Talán nem szándékosan öltöd magadra ezeket a tulajdonságokat, de ilyenkor előfordulhat, hogy egészen mást közvetítesz a világ felé, mint amire valójában vágysz. Próbáld meg mások szemével is látni magad!

Ragaszkodsz a saját rutinodhoz Kép forrása: tumblr, apostrophe9

5/5 Ragaszkodsz a saját rutinodhoz

Általánosságban igaz, hogy az intelligens emberek kevés barátot, családtagot engednek közel magukhoz, és jó eséllyel ugyanígy bánnak a másik nem tagjaival is. Nem feltétlenül tudatosan, de falat emelnek maguk köré, és hajlamosak belesüppedni a hétköznapi rutinba.

Talán te is azok közé tartozol, akik maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló időt, és kialakítanak egy olyan menetrendet, ami ugyan a célnak megfelel, de az új kapcsolatok lehetőségét gyakorlatilag kizárja.

Ha úgy véled, hogy „nincs időd a szerelemre”, akkor te is beleestél ebbe a hibába. Legyél óvatos, mert ha hosszú éveken keresztül ragaszkodsz ehhez, akkor csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fogsz tudni kiszállni a mókuskerékből!