Ezek miatt sokan szakítanak, pedig nem kellene – Van rájuk megoldás!

Írta: ,

Sokan úgy vélik, ha a szakítás gondolata egyáltalán felmerül, már nem is érdemes gondolkozni a kapcsolat jövőjén. Nos, ebben van némi igazság, de nem minden csak fekete és fehér, főleg nem a párkapcsolatokat illetően. De mikor érdemes még alaposabban átrágnod ezt a kérdést?

1/7 A távolság közétek áll

Manapság egyáltalán nem ritka, hogy valaki külföldön folytatja az életét, jellemzően a munka, jobb anyagi feltételek miatt.

Ennek sok barátság is a kárát látja, nem is beszélve a párkapcsolatokról. Természetes igény, hogy a szerelemedet minden nap meg akarod ölelni, vele akarsz feküdni és kelni, de a távolság nem feltétlenül jelenti azt, hogy szakítanotok kell.

Nem egy harmonikus viszony működik annak ellenére, hogy a felek időnként hónapokig nem látják egymást.

Bár ilyenkor a testi kontaktus elmarad, az érzelmek könnyen megerősödhetnek, és az együtt töltött időt sokkal jobban megbecsülitek majd.

Ezeket gondold át: Meddig tart ez az állapot? Később van rá esély, hogy „rendesen” együtt éljetek, akár családot alapítsatok? Megbíztok egymásban?

Túl sok exe van Kép forrása: bradfordmartens.com

2/7 Túl sok exe van

Csaknem mindenkinek jut legalább egy szoknyapecér az életében, aki általában csalódást okoz – legalábbis addig, amíg be nem nő a feje lágya.

Talán téged is elkeserít, amikor rádöbbensz, hogy az a férfi, akibe fülig szerelmes vagy, meg sem tudja számolni, hány nőt fektetett két vállra.

Az ismerőseid, barátaid persze óva intenek tőle, és mivel idáig jó tanácsokat adtak, lehet, hogy benned is felmerül a szakítás lehetősége.

De tényleg törvényszerű, hogy aki meghódította a fél várost, és sosem bírt hosszabb távon párkapcsolatban éli, ezután sem fog tudni megnyugodni? Természetesen nem, sőt, könnyen lehet, hogy pont emiatt várt már olyan régen rád, aki mellett érdemes lehorgonyozni.

Ezeket gondold át: Adott okot a féltékenységre? Úgy tűnik, szerelmes beléd? Az előítéletek ellenére úgy érzed, meg lehet bízni benne?

Egzisztenciálisan alacsonyabb szinten van Kép forrása: tumblr, blackswandive

3/7 Egzisztenciálisan alacsonyabb szinten van

Ha megmaradunk a romantikus lányregényeknél, azt mondhatjuk, hogy csak és kizárólag a szerelem számít.

Ezzel szemben, ha átállunk a realitás talajára, láthatjuk, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet.

Nyilván nem arról van szó, hogy nincs kivétel, de minden nő olyan férfira vágyik, akire valamilyen szinten, formában felnézhet.

Sokan az ideális partnert a jó munkahelyen dolgozó, és így jól kereső férfiban látják.

Az mindenesetre biztos, hogy csak és kizárólag a munkája alapján nagy hiba lenne bárkit megítélni, hiszen sok minden állhat annak hátterében, hogy éppen hol és mit dolgozik.

Ezeket gondold át: Azért nem halad, mert lusta, vagy mert idáig nem volt lehetősége, önbizalma kibontakozni? Hajlandó, akar változtatni?

4/7 Egyszer félrelépett

Erről a pontról mindenkinek megvan a véleménye: akinek van tapasztalata benne, annak azért, akinek nincs, annak azért.

Dacára annak, milyen sokan átélik ezt a fájdalmas és nehéz élethelyzetet, valahogy még mindig tabutémának számít a megcsalás, minden körülményével együttvéve.

Tény, hogy ez az egyik leggyakoribb szakítóok, de más esetekben éppen a félrelépés világít rá a hiányosságokra és így megalapozza a változtatás lehetőségét.

Amit ki kell hangsúlyozni, hogy nincs két egyforma kapcsolat, nincs két egyforma ember és nézőpont. Emellett különösen fontos, hogy csak ti ketten láthattok bele a saját kis életetekbe, csak magatoktól várhatjátok a megoldást, bármerre is induljatok.

Ezeket gondold át: Hajlandó bármeddig elmenni, hogy jóvátegye a baklövését? Mit tennél, ha csak ti ketten lennétek, a környezetetek véleménye nem számítana?

Túl sokat veszekedtek

5/7 Túl sokat veszekedtek

A veszekedések igen sokrétűek lehetnek.

Egyeseknél a viták mindig ugyanarra a témakörre irányulnak, ezzel mutatva a feloldhatatlannak tűnő feszültséget a kapcsolatban.

Míg vannak, akik mindig más témákon kapnak össze: ha ti is ilyenek vagytok, akkor jó eséllyel az eltérő személyiségetek az, ami meggátolja a nyugodt és harmonikus viszonyt.

Néhány vita vagy akár veszekedés minden kapcsolatba belefér, főleg akkor, ha utána édes a kibékülés, és akár hónapokig nyugalom van köztetek.

Más a helyzet akkor, ha mindig ugyanoda lyukadtok ki, és egyikőtök sem hajlandó engedni, vagy éppen kompromisszumokat kötni a kapcsolat érdekében.

Ezeket gondold át: Mindig fontosabb lesz a saját egótok, mint a kapcsolatotok?

6/7 Túlságosan féltékenyek vagytok

Ahogy néhány veszekedés, úgy némi féltékenység is belefér a kapcsolatokba, de nem mindegy, hogy a másik birtoklási vágya milyen mértékben fajul el.

Ha féltékeny rád a barátod, ráadásul ok nélkül, akkor úgy érezheted, megfulladsz, és egyáltalán nem tudsz hozzá örömmel fordulni.

Nos, ő pont ugyanígy van veled, ha te hajtogatod folyton, hogy „biztosan van valakije”.

Sajnos senki sem állíthatja, hogy minden aggodalmad alaptalan, de legnagyobb részben éppen a bizalomról, tehát a féltékenység kizárásáról szól egy felnőtt kapcsolat.

Muszáj bíznod a másikban, hiszen ha nagyon szeret, akkor véletlenül se tenne olyat, amivel megbánthat.

Ezeket gondold át: Jó eséllyel a saját önbizalomhiányodat vetíted ki a barátodra – ha így van, először magadon kell változtatnod, és csak utána elemezheted a kapcsolatotokat. 

Nem működik a szex Kép forrása: blog.design-seeds.com

7/7 Nem működik a szex

Sokan úgy vélik, hogy a jó kapcsolat a harmonikus érzelmekre épül – nos, nekik vagy nem fontos a szeretkezés, vagy annyira tökéletes a szexuális életük, hogy fel sem merült bennük: lehet ez másként is.

Sajnos sok kapcsolat végére tehet pontot az, ha nem passzoltok az ágyban, ha nem működik köztetek a kémia.

Ez valóban olyan dolog lehet, amin nem igazán tudtok változtatni, de általában arról van szó, hogy túlságosan kínos a téma ahhoz, hogy felhozzátok.

Bár mindketten érezhetitek, hogy valami nem oké, inkább ráfogjátok egy teljesen hétköznapi ürügyre a szakítást, így mindketten megnyugodhattok, hogy nem bennetek van a hiba. De mi a helyzet akkor, ha egyébként nagyon is összepasszoltok?

Ezeket gondold át: A szex fontos, de nem a legfontosabb – ha valóban egymásnak teremtett titeket az ég, akkor idővel sikerülhet összecsiszolódni, élvezetes megoldásokat találni.