Egy szexterapeuta szerint ezek az okok állhatnak a mögött, hogy valaki megcsalja a párját

Nagy Niki
Írta: ,

Egy megcsalás mindig nagyon fájdalmas dolog, főleg akkor, ha úgy jön, mint derült égből a villámcsapás – ilyenkor az ember azért nem azt szokta kutatni, hogy vajon mi játszódhatott le a másik fejében, mi vezetett el odáig, hogy így döntött, pedig szexterapeuták szerint elég általános problémák bukkannak fel okokként. Az alábbiak a leggyakoribbak azok közül, amelyek megcsalásra sarkallják az embereket.

Szakértők szerint hajlamosak vagyunk a megcsalást nagyon fekete-fehér dolognak felfogni: aki megcsal, az a rossz, akit megcsalnak, az a jó, a szánnivaló, a szegény.

Bár ez teljesen természetes, azért azt érdemes megjegyezni, hogy általában nem ez helyzet, és a megcsaló fejében teljesen reálisan összeáll a helyzet, ő nem látja magát rossznak, inkább a körülmények áldozatának – az igazság pedig valószínűleg valahol a kettő között van.

Érdemes szembenézni azzal a ténnyel, hogy a férfiak általában nem szeretnek konfrontálódni, és kifejezetten rosszul élik meg azokat a helyzeteket, ahol komoly döntést kell hozniuk.

Persze ez nem mindenkire igaz, van, aki képes felelősen véget vetni egy kapcsolatnak, de sokan vannak, akik inkább megcsalják a partnerüket, hogy kierőszakolják a szakítást akkor, ha már nem akarnak együtt lenni vele.

Ezt egyszerűbb megoldásnak látják, és nem elég érettek érzelmileg ahhoz, hogy megértsék: a másikat mennyire megbántják a viselkedésükkel.

A megcsalás lehet érzelmi alapú is, ha olyan partnert talál magának a hűtlen, akiben megvan egy olyan fontos tulajdonság, amit a barátjából vagy barátnőjéből nagyon hiányol.

Lehet, hogy a megértés az, lehet, hogy a szexuális kalandvágy, valami pluszt érez annál, akivel megcsalja a párját, és nem tud neki ellenállni.

Ez sem éppen egyenes viselkedés, de kevésbé tudatos, mint az előző, és, ha szeretnéd, ezen az állapoton még akár lehet is dolgozni együtt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba