Egy szexterapeuta szerint ezek az okok állhatnak a mögött, hogy valaki megcsalja a párját

Nagy Niki
Írta: ,

Egy megcsalás mindig nagyon fájdalmas dolog, főleg akkor, ha úgy jön, mint derült égből a villámcsapás – ilyenkor az ember azért nem azt szokta kutatni, hogy vajon mi játszódhatott le a másik fejében, mi vezetett el odáig, hogy így döntött, pedig szexterapeuták szerint elég általános problémák bukkannak fel okokként. Az alábbiak a leggyakoribbak azok közül, amelyek megcsalásra sarkallják az embereket.

Szakértők szerint hajlamosak vagyunk a megcsalást nagyon fekete-fehér dolognak felfogni: aki megcsal, az a rossz, akit megcsalnak, az a jó, a szánnivaló, a szegény.

Bár ez teljesen természetes, azért azt érdemes megjegyezni, hogy általában nem ez helyzet, és a megcsaló fejében teljesen reálisan összeáll a helyzet, ő nem látja magát rossznak, inkább a körülmények áldozatának – az igazság pedig valószínűleg valahol a kettő között van.

Érdemes szembenézni azzal a ténnyel, hogy a férfiak általában nem szeretnek konfrontálódni, és kifejezetten rosszul élik meg azokat a helyzeteket, ahol komoly döntést kell hozniuk.

Persze ez nem mindenkire igaz, van, aki képes felelősen véget vetni egy kapcsolatnak, de sokan vannak, akik inkább megcsalják a partnerüket, hogy kierőszakolják a szakítást akkor, ha már nem akarnak együtt lenni vele.

Ezt egyszerűbb megoldásnak látják, és nem elég érettek érzelmileg ahhoz, hogy megértsék: a másikat mennyire megbántják a viselkedésükkel.

A megcsalás lehet érzelmi alapú is, ha olyan partnert talál magának a hűtlen, akiben megvan egy olyan fontos tulajdonság, amit a barátjából vagy barátnőjéből nagyon hiányol.

Lehet, hogy a megértés az, lehet, hogy a szexuális kalandvágy, valami pluszt érez annál, akivel megcsalja a párját, és nem tud neki ellenállni.

Ez sem éppen egyenes viselkedés, de kevésbé tudatos, mint az előző, és, ha szeretnéd, ezen az állapoton még akár lehet is dolgozni együtt.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?