4 baljós jel, hogy a párod még nem akar megállapodni

Nagy Niki
Írta: ,

Egy párkapcsolat soktényezős dolog, nem csak azon múlik, hogy a két fél mennyire szereti egymást, vagy mennyire passzol egymáshoz. Ugyanolyan fontos az is, hogy az életük milyen szakaszában vannak, és hogyan képzelik el a közeljövőt. Ezért is olyan fontos, hogy felismerd a jeleket, amik azt mutatják, hogy a párod még nem akar megállapodni.

Nem biztos, hogy ez tudatos, és az sem biztos, hogy a kapcsolatotokkal van a baj – de ha nem vagytok egy idővonalon, akkor könnyen szakítás lehet a legjobb duóból is. Ha te már elhatároznád magad, és lecövekelnél valaki mellett, a másik pedig még élné a saját életét kötöttségek nélkül, abból csak konfliktus lesz, sőt, valószínűleg előbb-utóbb szakítás is. Ha nem szeretnél mélyebbre menni egy ilyen kapcsolatban, akkor az alábbi négy intő jelre nagyon figyelj.

Nem mindenki jó a dátumok megjegyzésében (középiskolában például senki nem tudta belém verni a kötelezően megtanulandó évszámokat), de ha fontos vagy a párodnak, akkor az olyanokra emlékszik majd, mint az évfordulótok, vagy a születésnapod. Ha más nem, a naptárjába felírja az ilyeneket, és az utolsó pillanatban kapkodva megveszi az ajándékot – de látod rajta, hogy próbálkozik.

Ha nem foglalkozik ilyenekkel, akkor érdemes azon elgondolkodni, mennyire is lehetsz neki fontos. Sokat jelenthet az, ha az évfordulót nem akarja ünnepelni – végül is minek megjegyezni egy olyan dátumot, amit úgysem fog sokáig belevésni a naptárjába, mert nem látja a közös jövőtöket?

Hiába próbálod összehozni őket, egyszerűen küzd ellene, hogy megismerkedjen, vagy közelebbi kapcsolatba kerüljön azokhoz, akik számítanak neked.

Ha szeret, és együtt képzeli el a jövőtöket, akkor mindent megtesz majd, hogy lenyűgözze azokat, akiket szeretsz, de ha nem tervez veled hosszú távon, akkor ilyesmivel nem fog foglalkozni, sőt, kerülni fogja az ilyen alkalmakat.

Az ok egyszerű: miért barátkozzon olyan emberekkel, akik később úgysem lesznek az életében?